9/9

CURRY RDEČ TERRE EXOTIQUE - 60 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 6,76  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1ZZTETEEPCURRO
Na zalogi
7,40 
7,40  brez DDV
Zmerno začinjena mešanica je priljubljena na Tajskem in se dobro poda k mesu, kozicam ali tofuju. Če jo želite najbolje izkoristiti, v voku na kokosovem olju prepražite 1 do 2 žlički začimb, dodajte 20 cl kokosovega mleka, nato pa vanjo za približno 10 minut potopite kose mesa. Postrezite z rižem in svežim koriandrom.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Kdaj uporabiti rdeči curry ?
Spoznajte nežne okuse Tajske

Rdeči kari se seveda pogosto uporablja v tajski kuhinji in v številnih azijskih jedeh, vendar ga lahko uporabite tudi v evropskih jedeh. Rdeči kari bo očaral in začinil vaše jedi.

Kako najbolje izkoristiti rdeči curry
Naše ideje za recepte za ta rdeči kari:

  • Tajski piščanec: piščanca marinirajte v 2 čajni žlički rdečega karija;
  • Rdeči goveji kari: na rdečem curryju prepražite sesekljano čebulo in dodajte govedino;
  • rdeči ribji kari: zelenjavi s kokosovim mlekom dodajte žličko rdečega karija in nato dodajte ribo;
  • Tajska juha iz kozic: kokosovo mleko segrejte v ponvi na nizki temperaturi, nato dodajte nariban ingver, limonsko travo, sesekljano čebulo in čajno žličko rdečega karija, da dobite juho;
  • jagnjetina v rdečem curryju: jagnjetino marinirajte v dveh žličkah rdečega curryja, nato pa jo prepražite;
  • Rdeči kari s školjkami: med kuhanjem školjkam dodajte 1 čajno žličko rdečega karija;
  • Rdeči curry sautéed noodles: V vročem voku skuhajte rezance, nato jih dajte v vročo posodo in dodajte 2 čajni žlički rdečega karija.


Recept
Rdeči lososov curry

Sestavine:
  • 2 lososova zrezka;
  • 20 cl kokosovega mleka;
  • 50 g sesekljanih indijskih oreščkov;
  • 1 žlica sveže sesekljanega koriandra;
  • 1 kozarec riža basmati;
  • 1 čebula;
  • 2 žlici olivnega olja;
  • 2 žlici mandljev v kosmičih;
  • 2 čajni žlički rdečega karija.


Priprava
Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Na nizki temperaturi prepražite na oljčnem olju, nato dodajte rdeči kari. Dodajte sesekljane indijske oreščke ter začinite s soljo in poprom. Dodajte kokosovo mleko in pustite, da na nizki temperaturi vre 10 minut, nato dodajte koriander.

Lososove zrezke potresite z nekaj ščepci rdečega karija in jih v ponvi na vsaki strani pecite 4 minute.

Medtem v ponvi skuhajte riž in popražite mandlje v kosmičih, da se zlato rjavo obarvajo. Mandlje dodajte rižu in jih takoj postrezite z lososovimi zrezki.

Znana tajska mešanica
Rdeči kari je okusna mešanica začimb z ostrimi in pikantnimi okusi in aromami. Okusi so kompleksni, intenzivni in zelo aromatični. Potrebujete le majhno količino rdečega karija, da zagotovite vroče izvirne okuse, ki jih iščete.

Znamenita mešanica rdečega curryja
Beseda "curry" ima veliko različnih pomenov. Curry je enolončnica, pripravljena iz omake in začimb.
Curry v prahu, kot je rdeči curry podjetja Terre Exotique, je mešanica začimb, ki se uporablja v kulinariki za začinjanje jedi. Indijci namesto izraza curry pogosteje uporabljajo besedo "masala", ki v hindujščini pomeni "mešanica".

Curry pasta je mešanica začimb, zmešana z izdelkom na osnovi maščobe (sezamovo ali arašidovo olje) in svežimi zelišči.

List curryja izvira iz drevesa curry (Murraya koenigii) in se prav tako uporablja pri kuhanju, podobno kot lovorjev list v zahodni kuhinji Rdeči curry je pekoč in začinjen ter odličen za poznavalce mesa.

Ta mešanica začimb ima intenzivno aromo čilija, ki ji daje temno rdečo barvo. Vsebuje tudi papriko, kurkumo, gorčico, grenivko, kajenski poper, koriander, kumino, črni poper, koromač, klinčke, kardamom, ingver in cimet.

Rdeči curry dobi globoko barvo zaradi rdečih sestavin, in sicer paprike in kajenskega popra, ki mu dajeta tudi močno pekočnost. Rdeči curry Terre Exotique je narejen v skladu s tajsko tradicijo in ima slasten, poln okus, subtilen in pikanten vonj. Opozarjamo vas, da je rdeči curry najbolj pekoča mešanica curryja.

Curry je mešanica začimb, njegova barva pa se spreminja glede na sestavine.

Madraski kari je rumen zaradi kurkume, zeleni kari dobi barvo zaradi svežega koriandra in peteršilja, medtem ko je večina začimb v črnem kariju črna. Najbolj znan je rumeni curry.

Od kod izvira rdeči curry?
Zgodovina rdečega karija

Rdeči curry je mešanica začimb, ki se uporablja že od nekdaj. Ta mešanica je bila prvič uporabljena v Mezopotamiji že 1700 let pred našim štetjem. Od takrat se je razširila po vsej Aziji in se vsakodnevno uporablja v številnih jedeh.
Na Tajskem ima vsaka družina svoj lasten recept za rdeči curry. V Singapurju je rdeči curry prisoten v skoraj vseh jedeh, bodisi v omakah iz kokosovega mleka, čilijevih rakovicah, curryju iz ribje glave ali kitajski juhi z rezanci.

Rdeči kari se v azijski kuhinji povsod uporablja v prahu ali pasti.

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Presno
  • Vegan
  • Zdrava hrana
Podobni izdelki

Dobavljivo/ni na zalogi

27,59  brez DDV 27,59 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
22,75  brez DDV 22,75 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

7,10  brez DDV 7,10 
dodaj na seznam želja

Dobavljivo/ni na zalogi

6,35  brez DDV 6,35 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah