SOLNO IVJE TERRE EXOTIQUE - 45 g
Za katere jedi lahko uporabite solno ivje?
Solno ivje nikogar ne pusti ravnodušnega, zato jo v kozarec spravljamo z največjo možno previdnostjo, da se njena "glazirana" struktura čim manj spremeni! Pred jedjo rdeče meso potresite s ščepcem egipčanske solne glazure.
Kako lahko uporabljam solno ivje?
Naše zamisli za recepte za uporabo solne glazure pri kuhanju:
- temnočokoladni kolač s solnim prelivom: pred serviranjem potresite nekaj ščepcev solnega preliva na svoj temnočokoladni kolač;
- raki na žaru z zelišči in slano glazuro: rake z nekaj zelišči specite na žaru, nato pa jih pred serviranjem poškropite z nekaj ščepci slane glazure;
- koščki foie gras s slano glazuro: kocke foie gras pred serviranjem potresite z nekaj ščepci slane glazure;
- maslo s solnim premazom: maslu pred oblikovanjem dodajte 2 čajni žlički;
- karamele s slano glazuro: pred serviranjem sladkarije povaljajte v slani glazuri;
- tournedos Rossini s slano glazuro: pred serviranjem poškropite tournedos Rossini s ščepcem slane glazure.
Recept za poslastice iz foie grasa s solnim ivjem najdete tukaj.
Prefinjenost slanega ivja
Solno ivje je zelo suh in se počasi topi, zato je idealen za tople in hladne jedi. Njegova edinstvena finost je prijetna za okus, zato je ta sol popolna sestavina za izboljšanje jedi kot zaključna nota.
Mrzla sol, sneg sredi puščave
Erwann de Kerros, ustanovitelj podjetja Terre Exotique, je za iskanje te izjemne soli spoznal Hélala, zadnjega potomca beduinske družine, ki hrani skrivnost solne mrzlice. Skrivnost, ki se je prenašala z očeta na sina. Hélal najde solno zmrzal globoko v beli puščavi Baharija, nedaleč od oaze Baharija, na zelo posebnem mestu. Koplje, dokler ne odkrije tanke plasti soli iz starodavnega morja, starega 70 milijonov let. Pod plastjo peska se pojavi slana mrzlica, pod njo pa Hélal najde vodo.
Zato je bilo povsem naravno, da je Erwann ta pravi egipčanski zaklad poimenoval "solna mrzlica", glede na videz njenih podolgovatih, drobnih, čisto belih kristalov, ki spominjajo na snežinke.
Solna mrzlica je najboljša sol na svetu. Kot sneg sredi puščave je solna poledica dragulj, ki ga morate imeti v svoji kuhinji in z njim izboljšati svoje jedi.
Od kod prihaja slana mrzlica? Sneg iz puščave
Solni mraz izvira iz nahajališča sredi puščave Baharija v Egiptu. To nahajališče soli leži pod peskom, kjer je bilo pred več kot 70 milijoni let morje. Skrivnost nahajališča skrivajo beduini, natančneje Hélal, zadnji potomec beduinov in prijatelj Erwanna de Kerrosa.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan
- Zdrava hrana