SUCRO EMUL SOSA - 500 g
Emulgator je sredstvo za ustvarjanje emulzije oziroma čvrste vezi med molekulami vode in maščobe. Kulinarika je večna ljubezen med tema dvema sestavinama in da preprečimo njuno separacijo, moramo proizvodom dodajati emulgator. Skoraj ni prehrambnega proizvoda brez te sestavine. V našem izboru vam nudimo številne emulgatorje z različnimi lastnostmi.
Sucro Emul je proizvod narejen s esterfikacijo med saharozo (sladkor) in maščobnimi kislinami. Za pripravo ga raztopimo v delu tekočine in primešamo ostali.
Za optimalno uporabo izdelek zmešajte s hladno ali vročo tekočino. Primeren je za uporabo z vsemi maščobnimi, tekočimi mešanicami, je odporen na vročino in ga je mogoče zamrzniti.
Izdelek lahko uporabite za izdelavo pene, zraka in kreme.
V moderni gastronomiji se večinoma uporablja za pripravo vročih ali alkoholnih pen (air).
https://www.indispensables-sosa.com/en/recipe/redcurrant-frothy-foam
https://www.indispensables-sosa.com/en/recipe/ephemeral-chocolate-foam
https://www.indispensables-sosa.com/en/recipe/fruity-cupcake-creams
Lastnosti: | Emulgator | |
Doziranje: | Največ 5 g/kg | |
Priprava: | Raztopimo v tekočini, ki vsebuje vodo in dodamo preostalim sestavinam. | |
Uporaba: | Z vsemi tekočinami, ko vsebujejo nekaj vode. | |
Namen: | V gastronomiji omogoča pripravo vročih in alkoholnih pen. | |
Izdelki: | Poveča volumen kruhu in testu, stabilizira mlečne proizvode, sladolede, slaščičarske kreme, pene ... |
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.