LAKTOZA V PRAHU SOSA - 750 g
Laktoza ima enak faktor zniževanja točke zamrzovanja kot namizni sladkor in samo 16% sladek običajnega sladkorja. V modernih sladoledih se uporablja kot nadomestek sladkorja, ker z njim ne spreminjamo točke zamrzovanja in zmanjšamo sladkost. Odlično tudi stabilizira vodo.
Nekateri ljudje imajo laktozno intoleranco, ker jim v njihovem prebavnem traktu primanjkuje encima laktaze.
Značilnosti: POD 16%, PAC 100%.
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.