INVERTNI SLADKOR SOSA - 1,4 kg
Namizni sladkor je tehnično disaharid, ki je sestavljen iz glukoze in fruktoze. S pomočjo kisline (citronska kislina, limonin sok,..) se lahko razgradi na osnovni sestavini. Dobimo invertni sladkor, ki pa je v tekoči obliki.
Postopek izdelave se imenuje inverzija, od tod sladkorju tudi ime. Ima manjšo specifično težo, je 30% bolj sladek in ima 70% večjo moč zniževanja točke zamrzovanja. Zato je v modernem slaščičarstvu, izdelavi sladoledov in izdelavo pralinejev danes nepogrešljiv. Veliko se ga uporablja tudi pri peki vzhajanega peciva, saj preprečuje prekomerno sušenje proizvodov in s tem podaljšuje rok trajanja. Predvsem se uporablja pri izdelavi polnil za pralineje ima sposobnost vezave vode in s tem podaljševanja roka trajanja. Pomemben je tudi pri izdelavi sladoledov, saj z njim zaradi njegove lastnosti velikega zniževanja točke zamrzovanja vode, dodajamo precej manj sladkorja in s tem dobimo bolj zdrave sladolede. Ker je v tekoči obliki in ima nizko specifično težo je nenadomestljiv je za pripravo sladoledov iz čokolade in oreščkov.
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.