INVERTNI SLADKOR HOME GOURMET - 270 g
Namizni sladkor je tehnično disaharid, ki je sestavljen iz glukoze in fruktoze. S pomočjo kisline (citronska kislina, limonin sok,..) se lahko razgradi na osnovni sestavini. Dobimo invertni sladkor, ki pa je v tekoči obliki.
Postopek izdelave se imenuje inverzija, od tod sladkorju tudi ime. Ima manjšo specifično težo, je 30% bolj sladek in ima 70% večjo moč zniževanja točke zamrzovanja. Zato je v modernem slaščičarstvu, izdelavi sladoledov in izdelavo pralinejev danes nepogrešljiv. Veliko se ga uporablja tudi pri peki vzhajanega peciva, saj preprečuje prekomerno sušenje proizvodov in s tem podaljšuje rok trajanja. Predvsem se uporablja pri izdelavi polnil za pralineje ima sposobnost vezave vode in s tem podaljševanja roka trajanja. Pomemben je tudi pri izdelavi sladoledov, saj z njim zaradi njegove lastnosti velikega zniževanja točke zamrzovanja vode, dodajamo precej manj sladkorja in s tem dobimo bolj zdrave sladolede. Ker je v tekoči obliki in ima nizko specifično težo je nenadomestljiv je za pripravo sladoledov iz čokolade in oreščkov.
- Vegan