Košarica je prazna
DEKSTROZA SOSA - 3 kg
O izdelku
Dekstroza je oblika glukoze in se pridobiva iz škroba. Imenujemo jo tudi grozdni sladkor. Je eno najbolj razširjenih sladkorjev v sladicah in pečenih izdelkih. Pridobiva se iz rastlin, zato se šteje med naravne sladkorje. Razlika med dekstrozo in glukozo je v tem, da glukoza vsebuje vodo, dekstroza pa ne. Namizni sladkor se pridobiva iz sladkornega trsa ali sladkorne pese, glukoza in dekstroza pa se pridobivata iz škrobnih rastlin, kot so koruza, pšenica, riž. Tehnično je to enostaven monosaharid, ki se nahaja v rastlinah.
V biologiji velja za pomemben ogljikov hidrat, saj ga v telesu celice uporabljajo za sekundarni vir energije. V telesu se nahaja v krvi in je pomemben za celične procese. Je odličen vir energije tako za bolnike kot za aktivne ljudi in športnike. Izogibati se ga morajo ljudje s povečanim sladkorjem v krvi, diabetiki in ljudje s povečano težo. Kar pa velja za vse sladkorje.
Dekstroza je 25% manj sladka od običajnega sladkorja in ima 70% večjo moč zniževanja točke zamrzovanja kot običajni sladkor, zato je nepogrešljivo sladilo pri sladoledih in nekaterih vrstah sladic. Zaradi večje moči lahko dodajamo v sladolede manj sladkorja, kot pri tradicionalnih receptih, zato so sladoledi in sladice bolj zdravi. Dekstroza je zaradi svojih lastnosti eden glavnih sladkorjev modernih in manj sladkih naravnih sladoledov.
V biologiji velja za pomemben ogljikov hidrat, saj ga v telesu celice uporabljajo za sekundarni vir energije. V telesu se nahaja v krvi in je pomemben za celične procese. Je odličen vir energije tako za bolnike kot za aktivne ljudi in športnike. Izogibati se ga morajo ljudje s povečanim sladkorjem v krvi, diabetiki in ljudje s povečano težo. Kar pa velja za vse sladkorje.
Dekstroza je 25% manj sladka od običajnega sladkorja in ima 70% večjo moč zniževanja točke zamrzovanja kot običajni sladkor, zato je nepogrešljivo sladilo pri sladoledih in nekaterih vrstah sladic. Zaradi večje moči lahko dodajamo v sladolede manj sladkorja, kot pri tradicionalnih receptih, zato so sladoledi in sladice bolj zdravi. Dekstroza je zaradi svojih lastnosti eden glavnih sladkorjev modernih in manj sladkih naravnih sladoledov.
POD 74% / PAC 171%