MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA N.5 TIP "1" "MOLINO QUAGLIA" - 500 g
Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.
Lastnosti
Kategorija | mehka pšenična moka tip "1" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 12,5% - 13,5 % |
Minerali | vse do 0,80% |
Vlaknine | največ 7% |
Vsebnost mokrega glutena | 38% - 40% |
Absorpcija tekočine pri kruhu | postopno do 80% |
Tehnične lastnosti
- posebna moka z visoko vsebnostjo beljakovine gliadin za krhke proizvode
- visoka absorpcija tekočin
- vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo sladkih in slanih proizvodov.
- visoka stabilnost med pripravo in peko
- fleksibilnost uporabe
- izjemen okus
Idealna uporaba
- krhko testo, piškoti
- piadina (ploščat kruh)
- biskviti
- masleno stepeno testo
- »choux«
- Sladki in slani proizvodi za vzhajanje do 6 ur.
Testo in priporočene metode priprave
Za pripravo vseh vrst krhkega testa, biskvitov za torte, stepenih maslenih mešanic, choux testo z nizko ali visoko vsebnostjo maščobe, vzhajano testo s kvasom, ki zahteva kratko fermentaciji, fokača, burgerji.
Trajanje testa
- Krhko testo: več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Piadina: več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Vzhajano testo: do 6 ur pri sobni temperaturi, do 24 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
Načini peke
blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan