MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA N.5 TIP "1" "MOLINO QUAGLIA" - 12,5 kg
Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.
Lastnosti
Kategorija | mehka pšenična moka tip "1" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 12,5% - 13,5 % |
Minerali | vse do 0,80% |
Vlaknine | največ 7% |
Vsebnost mokrega glutena | 38% - 40% |
Absorpcija tekočine pri kruhu | postopno do 80% |
Tehnične lastnosti
- posebna moka z visoko vsebnostjo beljakovine gliadin za krhke proizvode
- visoka absorpcija tekočin
- vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo sladkih in slanih proizvodov.
- visoka stabilnost med pripravo in peko
- fleksibilnost uporabe
- izjemen okus
Idealna uporaba
- krhko testo, piškoti
- piadina (ploščat kruh)
- biskviti
- masleno stepeno testo
- »choux«
- Sladki in slani proizvodi za vzhajanje do 6 ur.
Testo in priporočene metode priprave
Za pripravo vseh vrst krhkega testa, biskvitov za torte, stepenih maslenih mešanic, choux testo z nizko ali visoko vsebnostjo maščobe, vzhajano testo s kvasom, ki zahteva kratko fermentaciji, fokača, burgerji.
Trajanje testa
- Krhko testo: več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Piadina: več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Vzhajano testo: do 6 ur pri sobni temperaturi, do 24 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
Načini peke
blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.
- No Hidrogen
- Vegan
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.