9/9

MOKA PŠENIČNA POLNOVREDNA PETRA N.9 "MOLINO QUAGLIA" - 500 g

Hover on image to enlarge
CENA NA ENOTO: 2,73  (brez DDV)
EAN:
IDENT/SKU: 1MOGLPE150009C

Dobavljivo/ni na zalogi

2,99 
2,99  brez DDV
Vrhunska polnovredna pšenična na kamen mleta moka iz mešanice različnih premium sort pšenice, primerna za vse vrste kruha, pic romana, baget, sladkih in slanih vzhajanih proizvodov, listnatega testa, jajčnih testeni … primerna za srednjo in dolgo fermentacijo.
Kupi z enim klikom
dodaj na seznam želja
O izdelku

Petra 9

Na kamen mleta selekcija najboljših zrn pšenice - polnovredna moka

Petra 9 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom rezkanja ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.

Moka je idealna za vse vrste receptov. Z ustreznim gnetenjem lahko razvoje močan in razširljiv gluten, poleg tega pa je polnozrnata moka in vsebuje celotno zrno.

Zahvaljujoč tem lastnostim Petra 9 zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in podaljšano trajane testa.

Uporablja se za vse vrste velikih in manjših hlebcev, vse vrste vzhajanega peciva, krhko testo, biskvite, maslene brizgane piškote, pice in sveže testenine.

Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.

Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.

Lastnosti

Kategorij mehka polnovredna pšenična moka
Vlaga največ 15,5%
Beljakovine 14% - 15 %
Minerali 1,30 - 1,70%
Vlaknine največ 8,5%
Vsebnost mokrega glutena 45% - 47%
Absorpcija tekočine pri kruhu postopno do 90%

Tehnične lastnosti

  • močna moka za vse načine priprave
  • primernim gnetenjem razvijemo močan in raztegljiv gluten
  • polnovredna moka
  • visoka absorpcija tekočin
  • vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo kruh, biskvite, maslene zmesi, pice, sveže testenine ...
  • visoka stabilnost med pripravo in peko
  • fleksibilnost uporabe
  • izjemen okus

Idealna uporaba

  • vse vrste kruha
  • krhko testo.
  • biskviti
  • maslene zmesi
  • opice
  • sveže testenine

Testo in priporočene metode priprave

testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi, z indirektno metodo (starter, poolish). Petra 9 je univerzalna moka in se hitro prilagodi vsem načinom priprave srednje in dolge fermentacije, vzhajamo in shranjujemo lahko testo pri pozitivni ali negativni temperaturi.

Trajanje fermentacije

  • Vzhajano testo: do 16 ur pri 20°C in več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
  • Krhko testo: vse do 48 ur pri 4°C.

Načini peke

blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.

Tehnične lastnosti: Petra9

 

 

 

Lastnosti

Značke:
  • No Hidrogen
  • Presno
  • Vegan
Energetska vrednost (kj):
1460.00
Energetska vrednost (kcal):
345.00
Ogljikovi hidrati:
63.10g
Od tega sladkoriji:
1.10g
Vlaknine:
8.10g
Beljakovine:
14.40g
Sol:
0.01g
PDF

Tehnične lastnosti moke (petra9__1_.pdf, 2,415 Kb) [Snemi]

Podobni izdelki
Na zalogi
16,86  brez DDV 16,86 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
2,51  brez DDV 2,51 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
32,03  brez DDV 32,03 
dodaj na seznam želja
Na zalogi
1,80  brez DDV 1,80 
dodaj na seznam želja

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah