MOKA PŠENIČNA POLNOVREDNA PETRA N.9 "MOLINO QUAGLIA" - 500 g
Na kamen mleta selekcija najboljših zrn pšenice - polnovredna moka
Petra 9 je mešanica 100% mehkih pšenic iz podnebne selekcije, mleta na kamen z inovativnim postopkom rezkanja ter popolno optično izbiro zrnja ter nadzorovanim sejanjem. Za mletje se uporablja najnaprednejša tehnologija. Vir moke so najbolj žlahtna zrna pšenice z uravnoteženo sestavo različnih delov zrnja.
Moka je idealna za vse vrste receptov. Z ustreznim gnetenjem lahko razvoje močan in razširljiv gluten, poleg tega pa je polnozrnata moka in vsebuje celotno zrno.
Zahvaljujoč tem lastnostim Petra 9 zagotavlja odličen izkoristek, visoko absorpcijo tekočin in podaljšano trajane testa.
Uporablja se za vse vrste velikih in manjših hlebcev, vse vrste vzhajanega peciva, krhko testo, biskvite, maslene brizgane piškote, pice in sveže testenine.
Zrna
mešanica premium pšeničnih zrn iz integrirane pridelave brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto na kamen, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo in meljejo z najtršim kamnom, brez morebitnih ostankov in vsebnostjo koristnih delov otrobov in kalčka.
Lastnosti
Kategorij | mehka polnovredna pšenična moka |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 14% - 15 % |
Minerali | 1,30 - 1,70% |
Vlaknine | največ 8,5% |
Vsebnost mokrega glutena | 45% - 47% |
Absorpcija tekočine pri kruhu | postopno do 90% |
Tehnične lastnosti
- močna moka za vse načine priprave
- primernim gnetenjem razvijemo močan in raztegljiv gluten
- polnovredna moka
- visoka absorpcija tekočin
- vsestranska uporaba za srednjo in dolgo fermentacijo kruh, biskvite, maslene zmesi, pice, sveže testenine ...
- visoka stabilnost med pripravo in peko
- fleksibilnost uporabe
- izjemen okus
Idealna uporaba
- vse vrste kruha
- krhko testo.
- biskviti
- maslene zmesi
- opice
- sveže testenine
Testo in priporočene metode priprave
testo pripravljeno z direktno metodo s pivskim kvasom ali drožmi, z indirektno metodo (starter, poolish). Petra 9 je univerzalna moka in se hitro prilagodi vsem načinom priprave srednje in dolge fermentacije, vzhajamo in shranjujemo lahko testo pri pozitivni ali negativni temperaturi.
Trajanje fermentacije
- Vzhajano testo: do 16 ur pri 20°C in več kot 48 ur pri kontrolirani temperaturi 4°C.
- Krhko testo: vse do 48 ur pri 4°C.
Načini peke
blaga in počasna peka je vedno priporočena, zagotavlja sušenje proizvoda in peka do sredice z enakomerno zlato barvo.
Tehnične lastnosti: Petra9
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan