MOKA PŠENIČNA PIZZA PETRAVIVA 0102HP "tip 1" MOLINO QUAGLIA - 2,5 kg
Moka Petraviva 0102 HP
Mehka pšenična moka tipa "1", mleta iz delno vzkaljenih pšeničnih zrn
Mehka pšenična moka tipa "1" iz delno iz vzklite pšenice. Nežno mleta omogoča spoštovanje senzoričnih lastnosti žita. Nadzorovana kalitev je rezultat petletnih raziskav mlina Molino Quaglia. Postopek omogoča optimalno fermentacijo testa in zagotavlja peko izrazito lahkih proizvodov, pri katerih je okrepljena aroma pšenice. Idealna moka za pice focaccie, vse vrste kruha.
Sestavina beljakovin zagotavlja odlično elastičnost in visoko razteznost ter zagotavlja popolno tesnjenje in stabilnost testa, ki se lahko raztegne, ne da bi zdrsnilo, kar predstavlja odličen razvoj tako v fazi kvašenja kot tudi pri kuhanju tudi v prisotnosti velikih količin težkih sestavin (rozin , kandirano sadje, glazura itd.)
Kakovost beljakovin je takšna, da se prepreči učinek togosti glutena, kar običajno označuje močne moke, zato je preprečen pojav krčenja pečenega izdelka nekaj ur / dni po pečenju (značilno za moko z dodanim glutenom).
Visoko stopnjo absorpcije tekočin spremlja velika sposobnost zadrževanja tudi med in po pečenju: postopnega sproščanja vlage ne spremlja "vitrifikacija" in zadrževanje vode, ki jo tvorijo beljakovine. Zato je pečen izdelek mehak in zaščiten proti pretirani izsušitvi.
Zrna
Mešanica premium delno vzkaljenih pšeničnih zrn brez prisotnosti mikro-toksinov, pesticidov in konzervansov. Idealna mešanica različnih sort pšenice za zahtevano karakteristiko moke. Izjemna čistost je zagotovljena z najmodernejšim mletjem na kamen.
Način mletja
Mleto zelo počasi s cilindri iz litega železa, kar optimalno kvaliteto škroba in beljakovin, zrna se selekcionirajo z najmodernejšo optično napravo. i
Lastnosti
Kategorija | pšenična moka tip "1" |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 13% - 14 % |
W | 320-340 |
P/L | 0,55 | 0,65 |
Absorpcija tekočine pri kruhu | do 80% |
Idealna uporaba
Vse vrste kruha in pic. Petra®0102 HP je zahvaljujoč tehnologiji kaljenja je pod nadzorom sposobna zagotoviti izdelke z odprto strukturo v kombinaciji z občutljivo drobljivo skorjo.
Testo in priporočene metode priprave
Zahvaljujoč stabilnostnim značilnostim in nadzorovanim kaljenjem je Petra®0102 primerna tako kratke fermentacije (4-6 ur pri sobni temperaturi) kot za srednje dolge procese (24-48 ur) v kontroliranem okolju pri 4°C. Za pripravo pic s Petro®0102 priporočamo srednje hidracije (60-70%). Pri peki kruha pa do 80%.
- No Hidrogen
- Vegan