MOKA PŠENIČNA MEHKA PETRA 5020 "PIU RICCA" "MOLINO QUAGLIA" - 12,5 kg
ZMES MEHKE PŠENIČNE MOKE TIPA "0" S FINO PONOVNO MLETO TRDO PŠENIČNO MOKO SEMOLINO, OVSENO MOKO IN RŽJO.
Mešanica mehke pšenične moke z dodatkom drobno mlete ovsene moke, ržene moke in ponovno zmletega zdroba iz trde pšenice. Je močna moka z visoko absorpcijo tekočine, idealna za dolgo vzhajanje testa za pico pri kontrolirani temperaturi 4°C do 48 ur.
W: 350-380
Dodana žita dajejo pici močno in značilno dišavo ter stabilnost testu in lahkotnost končnemu izdelku.
Idealno za pizza a pala, pizza al piatto, pizza a teglia, focaccia in peko v električni pečici.
Lastnosti
Kategorija | mehka pšenična moka tip "0", semolina rimachinata, ovsena in ržena moka |
Vlaga | največ 15,5% |
Beljakovine | 13,5% - 14 % |
W | 350 | 360 |
P/L | 0,6 | 0,7 |
Vsebnost mokrega glutena | do 44-46% |
Absorpcija tekočine | do 85% |
Tehnične lastnosti
- raztegljiv gluten
- dobra absorpcija tekočin
- optimalna absorpcija maščob in zadrževanje tekočin
- zajemne lastnosti
Tehnične karakteristike moke 5020 zagotavljajo:
- optimalno produktivnost
- hitro pripravo in stabilizacijo testa med pripravo in peko
- delovno sposobnost kroglic testa in sposobnost oblikovanja zelo tenkega testa
- optimalna organoleptična struktura s poudarjeno hrustljavostjo, notranjo mehkobo in hrustljavostjo skorje
- fleksibilnost uporabe
Idealna uporaba
- pizza al piatto in pizza a teglia: srednja hidracija 55-70%
- pizza in pala alla romana, hidracija do 80%
Idealna moka za podaljšano fermentacijo in visoko hidracijo. Optimalna hrustljavost, testo ni nikoli gumijasto v ustih tudi ne, ko je hladna. Pica zadržuje svojo težo in nadeve tudi ko je pečena, se ne zvija in se ne razmoči, testo je maksimalno prebavljivo, testo ima odlične sposobnosti oblikovanja. V vseh pogledih je garantirana kvaliteta končnega proizvoda.
Testo in priporočene metode priprave
Direktna metoda s pivskim kvasom, direktna metoda s starim testom (pasta di riporto), indirektna metoda
Trajanje testa: do 16 ur pri sobni temperaturi 20°C ali do 48 ur v hladnem prostoru pri 4°C.
Prva fermentacija testa 15-20 minut poleti, 30 minut pozimi, predno jih damo na hladno. Testo vzamemo iz hladilnika vsaj 4 ure pred uporabo.
- No Hidrogen
- Presno
- Vegan