JAJČNI RUMENJAKI SLADKANI EUROVO - 1,250 kg
SLADKANI JAJČNI RUMENJAKI 50%
Homogenizirani in pasterizirani 50% sladkani jajčni rumenjaki. Pridobljeni izključno iz svežih kokošjih jajc.
Jajčni rumenjaki so nepogrešljivi za pripravo slaščičarskih krem in sladoledov. Vsebujejo namreč naravni lecitin, ki je odličen emulgator za vezavo maščob in vode. Omogočajo pripravo krem svilnate in homogene teksture v obliki emulzij.
Uporaba svežih jajc je v slaščičarstvu zelo omejena, saj obstaja možnost kontaminacije s salmonelo. Potreben je skrben protokol za ravnanje z njimi, zato je uporaba pasteriziranih in homogeniziranih jajčnih rumenjakov odlična alternativa in pravzaprav potreba.
Pasterizirani jajčni rumenjaki so neoporečni in jih lahko poljubno uporabljamo v svojih receptih, ne da bi nas skrbeli za morebitno okužbo. Uporaba je zelo enostavna.
Pasterizirani jajčni rumenjaki s sladkorjem vsebujejo v embalaži 1250 g približno 34 jajčnih rumenjakov in 625 g sladkorja (50/50). V 100 g proizvoda je torej 50 g rumenjakov in 50 g sladkorja, kar moramo v naših receptih upoštevati.
Uporaba:
za sladice, pecivo in sladolede
Vsebina:
1250 g izdelka ustreza približno 34 rumenjakom in 625 g sladkorja
Način shranjevanja:
med 0°C in +25°C, po odprtju hranimo v hladilniku in porabimo v roku 24 do 48 ur.
Rok uporabe:
1 leto
Razpoložljivi formati:
12 x brik 1,25 kg
- No Hidrogen
PODATKI O ALERGENIH (Direktiva 2003/89/ES in 2006/142/ES)
Opozorilo
Alergeni so navedeni kot jih posreduje oziroma navaja proizvajalec in veljajo za vsebino embalaže. Za točnost podatkov, ti se namreč spreminjajo, vsekakor preverite dejansko prisotnost alergenov na embalaži. Podatki na spletni strani so informativni in za njih ne odgovarjamo, kakor ne odgovarjamo za točnost podatkov posameznega proizvajalca. Proizvodi se dostavljajo preko zbirnih transportov in skladiščijo v prostorih, kjer se transportira oziroma hrani veliko različnih proizvodov, ki lahko vsebujejo: gluten, pšenico, žita, mlečne in jajčne proizvode, arašide, sojo, oreščke, lupinasto sadje, sezam, žveplov dioksid. Zato je možna posredna kontaminacija preko embalaže.