20/01/2019
Cookiji iz indijskih oreščkov
Čas priprave: 40 minut
Čas kuhanja: 10 - 12 minut
Sestavine za 8 – 9 debelih piškotov
Sestavine:
- 120 g BIO masla iz indijskih oreščkov Meridian
- 55 g BIO kokosovega olja Suma
- 95 g BIO javorjevega sirupa Acadian
- 150 g ovsene moke
- 50 g zmletih ovsenih kosmišev Suma
- ¼ čajne žličke soda bikarbone
- ščepec soli
- ščepec ali dva cimeta
- ¼ čajne žličke vanilije v prahu ali vanilijevega ekstrakta Eurovanille (po želji)
- 2 – 3 jušne žlice temne čokolade v koščkih
Priprava:
- Stopite kokosovo olje v mikrovalovni pečici. Zmešajte ga z maslom iz indijskih oreščkov in javorjevim sirupom ter dodajte vanilijev ekstrakt (če ste ga uporabili).
- V posebni posodi zmešajte vse suhe sestavine - ovseno moko, himalajsko sol, cimet, sodo bikarbono ter vanilijo v prahu (če ste jo uporabili). V središču suhih sestavin naredite vdolbino ter vanj vlijte zmes, ki ste jo predhodno naredili. Dobro premešajte in pustite 10 minut, da se zmes ohladi ter dodajte čokoladne diske. Zmes položite v hladilnik za 30 minut. Med tem segrejte pečico na 180 ° C.
- Z zajemalko za sladoled si pomagajte pri zajemanju testa iz posode na pladenj, tako da oblikujete 8 – 9 piškotov.
- Piškote pecite 10 – 12 minut, dokler ne postanejo zlatkaste barve. Če želite trše piškote, potem pecite 12 minut. Pustite, da se piškoti 10 minut hladijo na pladnju. Postrezite jih s kepico vanilijevega sladoleda.