9/9

Veganski beljakovinski cookie

20/01/2019

Cookiji iz indijskih oreščkov

Čas priprave: 40 minut

Čas kuhanja: 10 - 12 minut

Sestavine za 8 – 9 debelih piškotov

Sestavine:

  • 120 g BIO masla iz indijskih oreščkov Meridian
  • 55 g BIO kokosovega olja Suma
  • 95 g BIO javorjevega sirupa Acadian
  • 150 g ovsene moke
  • 50 g zmletih ovsenih kosmišev Suma
  • ¼ čajne žličke soda bikarbone
  • ščepec soli
  • ščepec ali dva cimeta
  • ¼ čajne žličke vanilije v prahu ali vanilijevega ekstrakta Eurovanille (po želji)
  • 2 – 3 jušne žlice temne čokolade v koščkih

Priprava:

  • Stopite kokosovo olje v mikrovalovni pečici. Zmešajte ga z maslom iz indijskih oreščkov in javorjevim sirupom ter dodajte vanilijev ekstrakt (če ste ga uporabili).
  • V posebni posodi zmešajte vse suhe sestavine - ovseno moko, himalajsko sol, cimet, sodo bikarbono ter vanilijo v prahu (če ste jo uporabili). V središču suhih sestavin naredite vdolbino ter vanj vlijte zmes, ki ste jo predhodno naredili. Dobro premešajte in pustite 10 minut, da se zmes ohladi ter dodajte čokoladne diske. Zmes položite v hladilnik za 30 minut. Med tem segrejte pečico na 180 ° C.
  • Z zajemalko za sladoled si pomagajte pri zajemanju testa iz posode na pladenj, tako da oblikujete 8 – 9 piškotov.
  • Piškote pecite 10 – 12 minut, dokler ne postanejo zlatkaste barve. Če želite trše piškote, potem pecite 12 minut. Pustite, da se piškoti 10 minut hladijo na pladnju. Postrezite jih s kepico vanilijevega sladoleda.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah