9/9

Stracciatella con burro di cacao

17/01/2019

Gelato recept

Se kdo more upreti mlečnemu sladoledu s tanko, lomljivo in hrustljavo čokolado. In to s pravo belgijsko temno čokolado. Recept za tipični mlečni sladoled smo obrnili povsem na glavo. Osnova ni iz smetane temveč je maščoba, ki daje izjemno v ustih ogoden okus in mazljivo teksturo, izključno kakavovo maslo. In ne pozabimo spregledati, dodana je prava belgijska temna čokolada Callebaut.

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoGelato Fior do Cao
  • 2,4 kg posneto mleko (70-85°C)

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Pripravimo čokoladni obliv iz prave čokolade Callebaut Ice-Choc temna čokolada (alternativa, podobna krema iz kakava Callebaut Pinguino) in prelijemo preko sladoleda, da ustvarimo tanke plasti čokolade. Potresemo z naribano čokolado Callebaut Grattato.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah