17/01/2019
Gelato recept
Se kdo more upreti mlečnemu sladoledu s tanko, lomljivo in hrustljavo čokolado. In to s pravo belgijsko temno čokolado. Recept za tipični mlečni sladoled smo obrnili povsem na glavo. Osnova ni iz smetane temveč je maščoba, ki daje izjemno v ustih ogoden okus in mazljivo teksturo, izključno kakavovo maslo. In ne pozabimo spregledati, dodana je prava belgijska temna čokolada Callebaut.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoGelato Fior do Cao
- 2,4 kg posneto mleko (70-85°C)
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Pripravimo čokoladni obliv iz prave čokolade Callebaut Ice-Choc temna čokolada (alternativa, podobna krema iz kakava Callebaut Pinguino) in prelijemo preko sladoleda, da ustvarimo tanke plasti čokolade. Potresemo z naribano čokolado Callebaut Grattato.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.