9/9

Belgijski poljub

17/01/2019

Gelato recept

Je sploh še kaj boljšega kot prava belgijska čokolada z lešniki. Kombinacija ,ki jo vsi odlično poznamo kot namaz, tokrat v neprimerno boljši obliki iz prave čokolade in pravimi lešniki. Obojega v izobilju!

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoBase
  • 1,6 kg voda (70-85°C)
  • 1,1 kg polnomastno mleko (70-85°)
  • 200 g Callebaut temna čokolada N°811
  • 200 g Callebaut mlečna čokolada N°823
  • 400 g Callebaut čista lešnikova pasta PNP

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.
  • Okrasimo s čokoladnim oblivom za sladoled (stracciatella) Callebaut Pinguino in potresemo s celimi praženimi lešniki. Dodamo še tanke koščke lomljene čokolade z drobljenimi lešniki

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah