17/01/2019
Gelato recept
ChocoGelato in ChocoBase so povsem pripravljene zmesi za čokoladni sladoled, ki jih je samo potrebno zmešati z vodo ali mlekom. Če se prepustimo domišljijo, lahko uporabilo lahko poljubne napitke ali sadne pireje. Odlična alternativa so rastlinski napitki ali sadni pireji, ki še posebno dajejo v kombinaciji s čokolado izjeme kombinacije: čokolada/jagoda, čokolada/limona, čokolada/pasijonka .... Najbolj primerni za kombiniranje okusov so sadni pireji Ravifruit, ker niso zamrznjen in zato obdržijo teksturo in okus.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoBase
- 1,6 kg voda (70-85°C)
- 800 g pire pasijonke Ravifruit
- 800 g Callebaut temna čokolada Single origin Sao Thome
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.
- Okrasimo s koščki čokolade z okusom po malinah in Callebaut Crispearls temnimi hrustljavimi kroglicami.