9/9

SAO THOMÉ s pasijonko

17/01/2019

Gelato recept

ChocoGelato in ChocoBase so povsem pripravljene zmesi za čokoladni sladoled, ki jih je samo potrebno zmešati z vodo ali mlekom. Če se prepustimo domišljijo, lahko uporabilo lahko poljubne napitke ali sadne pireje. Odlična alternativa so rastlinski napitki ali sadni pireji, ki še posebno dajejo v kombinaciji s čokolado izjeme kombinacije: čokolada/jagoda, čokolada/limona, čokolada/pasijonka .... Najbolj primerni za kombiniranje okusov so sadni pireji Ravifruit, ker niso zamrznjen in zato obdržijo teksturo in okus.

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoBase
  • 1,6 kg voda (70-85°C)
  • 800 g pire pasijonke Ravifruit
  • 800 g Callebaut temna čokolada Single origin Sao Thome

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.
  • Okrasimo s koščki čokolade z okusom po malinah in Callebaut Crispearls temnimi hrustljavimi kroglicami.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah