9/9

Pralina al limone

17/01/2019

Gelato recept

ChocoGelato in ChocoBase so povsem pripravljene zmesi za čokoladni sladoled, ki jih je samo potrebno zmešati z vodo ali mlekom. Če se prepustimo domišljijo, lahko uporabilo lahko poljubne napitke ali sadne pireje. Odlična alternativa so rastlinski napitki ali sadni pireji, ki še posebno dajejo v kombinaciji s čokolado izjeme kombinacije: čokolada/jagoda, čokolada/limona, čokolada/pasijonka .... Najbolj primerni za kombiniranje okusov so sadni pireji Ravifruit, ker niso zamrznjen in zato obdržijo teksturo in okus. Bela čokolada z limono je čudovita kombinacija sladkih in kislih okusov ter neverjetne teksture zaradi kakavovega masla.

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoGelato Bianco
  • 2,1 kg voda (70-85°C)
  • 300 g sadni pire Ravofruit limona

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Okrasimo z naribano lupino zelene limete in Callebaut Crispearls hrustljavimi kroglicami iz piškotov oblitimi z belo čokolado.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah