17/01/2019
Gelato recept
Sedaj lahko izpolniš želje svojih strank z blažjim čokoladnim okusom gelata z izbiro ene izmed belgijskih mlečnih čokolad. Preprosto kombiniraj ChocoBase z mlekom in izbrano čokolado.
Power 41 je najbolj intenzivna mlečna čokolada iz bogato mlečno noto in manj sladkorja. Gelatu daje toplo barvo in kremno telo kakava.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoBase al Latte
- 2,4 kg polnomastno mleko (70-85°C)
- 800 g Callebaut mlečna čokolada Power 41
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Okrasimo po želji.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira