17/01/2019
Gelato recept
Sedaj lahko izpolniš želje svojih strank z blažjim čokoladnim okusom gelata z izbiro ene izmed belgijskih mlečnih čokolad. Preprosto kombiniraj ChocoBase z mlekom in izbrano čokolado.
Madagaskar ni samo največji afriški otok je tudi področje ene izmed najbolj aromatičnih čokolad z noto zrelega rdečega sadja. Čokolado lahko odlično kombiniramo s piškoti speculoos, muškatnim oreščkom, rdečim poprom, kardamomom, mandarinami, rabarbaro, grozdjem, Cointreau likerjem, medom, etiopsko-brazilsko kavo in Blue Mountain kavo.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoBase
- 2,4 kg voda (70-85°C)
- 800 g Callebaut Origin temna čokolada Madagaskar
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Okrasimo s krhlji mandarin, medom in lomljenimi ploščicami temne čokolade Madagaskar, ki smo jo potresli z kardamomom in drobljenim rdečim poprom.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.