9/9

Origin Brasil

17/01/2019

Gelato recept

Sedaj lahko izpolniš želje svojih strank z blažjim čokoladnim okusom gelata z izbiro ene izmed belgijskih mlečnih čokolad. Preprosto kombiniraj ChocoBase z mlekom in izbrano čokolado.

V veselje nam je, da Brazilija vrača že skoraj izgubljeno sort kakava Forasteras Amazonas, sorto, ki si jo inkvizitorji Španci naselili na Afriški celini, V Braziliji od koder izvira pa skoraj pozabili. Velja za najbolj sadno med vsemi Callebaut čokoladami. Odlično se ujema s piškoti Speculoos, pomarančo, kandirani pomarančo, medom, mandlji, arašidi in indijskimi oreščki.

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoBase
  • 2,4 kg voda (70-85°C)
  • 800 g Callebaut Origin temna čokolada Brasil

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Okrasimo po želji.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah