9/9

La mia Choco Afrika

17/01/2019

Gelato recept

Čokoladni sladoled iz prave belgijske čokolade s poreklom iz divje Afrike. Prav tak je naš sladoled, pripravljen iz poudarjeno temne in močne čokolade, ki smo jo predhodno zmleli za hitrejše topljenje. Zaključek daje dekoracija iz lomljene čokolade, sladkimi afriškimi datlji, mehka čokoladna krema ChocoCrema in hrustljavi koščki bretonskega maslenega biskvita PAILLETÉ FEUILLETINE™.

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoGelato Extra Fondente
  • 2,4 kg voda (70-85°C)

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Umešamo 300 g kreme Callebaut ChocoCrema Fondente v katero smo predhodno vmešali hrustljave luskine bretonskega biskvita Pailleté Feuilletine potresemo s sladkimi datlji brez koščic in praženimi koščki kakavovih zrn Grué de Cacao.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah