17/01/2019
Gelato recept
Recept za tipični čokoladni sladoled smo obrnili povsem na glavo. Osnova ni bela osnova iz mleka in smetane temveč je maščoba, ki daje izjemno v ustih ogoden ukus in mazljivo teksturi izključno kakavovo maslo. Dodani kakav je nekaj posebnega, povsem posnet kakav z manj kot 1% maščobe, pravzaprav gre za vlaknine kakava, ki dajejo posebne čokoladno intenziven okus. Namesto mleka kombiniraj z rastlinskimi napitki, kot je Rude Health.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoGelato Fior do Cao
- 2,4 kg posneto mleko* (70-85°C)
- 100-150 g Van Houten posnet kakav v prahu
Alternativa:
- Za veganski sladoled uporabi rastlinsko alternativo mleku, Rude Health rastlinski napitek poljubnega okusa, nedvomno se najbolj ujema z lešnikovim napitkom ali napitkom iz indijskih oreščkov.
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Med tem ko sladoled izteka iz stroja mu primešaj 100-150 g posnetega kakava Van Houten.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.