9/9

Choco Grezzo al Latte

17/01/2019

Gelato recept

Čokoladni sladoled iz prave belgijske mlečne čokolade. Mleko daje čokoladi posebno mehkobo in svilnato teksturo. Narejen sladoled smo za prvinski divji okus potresli s pravo mleto čokolado in ga okrasili z lomljenimi ploščicami mlečne čokolade.

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoBase al Latte
  • 2,4 kg polnomastno mleko (70-85°C)
  • 800 g Callebaut mlečna čokolada power 41

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Okrasimo z lomljenimi ploščicami mlečne Callebaut čokolade, ki smo jih potresli z mleto čokolado Callebaut Choco Grattato, vse skuja potresemo z mleto čokolado.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah