17/01/2019
Gelato recept
Čokoladni sladoled iz prave belgijske čokolade s poreklom iz divje Afrike. Prav tak je naš sladoled, pripravljen iz poudarjeno temne in močne čokolade, ki smo jo predhodno zmleli za hitrejše topljenje. Zaključek daje dekoracija iz lomljene čokolade in posutek iz prave mlete čokolade, ki sladoledu daje povsem surov (grezzo) učinek.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoBase
- 2,4 kg voda (70-85°C)
- 1 vrečka Callebaut Choco Grattato
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Okrasimo z lomljenimi ploščicami temne Callebaut čokolade, ki smo jih z jekleno ščetko naredili rustikalne in potresemo s pravo temno mleto čokolado Callebaut Grattato.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.