17/01/2019
Gelato recept
Je sploh še kaj boljšega kot prava belgijska čokolada z lešniki. Kombinacija ,ki jo vsi odlično poznamo kot namaz, tokrat v neprimerno boljši obliki iz prave čokolade in pravimi lešniki. Obojega v izobilju! V tej različici smo naredili sladoled CALBUJOTTO, ki pravzaprav združuje dve izjemni sestavini, belgijsko mlečno čokolado in fino čisto lešnikovo pasto, kot je to slavna piemontska čokolada Gianduja.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoBase Latte
- 2,4 kg polnomastno mleko (70-85°)
- 400 g Callebaut mlečna čokolada POWER 41
- 400 g Callebaut čista lešnikova pasta PNP
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.
- Okrasimo s čokoladno lešnikovo kremo za sladoled Callebaut ChocoCrema in giandujotto pralineji.