17/01/2019
Gelato recept
Je sploh še kaj boljšega kot prava belgijska čokolada z lešniki. Kombinacija ,ki jo vsi odlično poznamo kot namaz, tokrat v neprimerno boljši obliki iz prave čokolade in pravimi lešniki. Obojega v izobilju!
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoBase
- 1,6 kg voda (70-85°C)
- 1,1 kg polnomastno mleko (70-85°)
- 200 g Callebaut temna čokolada N°811
- 200 g Callebaut mlečna čokolada N°823
- 400 g Callebaut čista lešnikova pasta PNP
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.
- Okrasimo s čokoladnim oblivom za sladoled (stracciatella) Callebaut Pinguino in potresemo s celimi praženimi lešniki. Dodamo še tanke koščke lomljene čokolade z drobljenimi lešniki