9/9

Arriba & Marelica

17/01/2019

Gelato recept

Sedaj lahko izpolniš želje svojih strank z blažjim čokoladnim okusom gelata z izbiro ene izmed belgijskih mlečnih čokolad. Preprosto kombiniraj ChocoBase z mlekom in izbrano čokolado.

Ekvador je področje ene najbolj redkih in cenjenih sort kakava, ki na žalost in zaradi nespametnosti ljudi izumira. Čokolada ima oster okus praženega kakava z bogato kremasto teksturo in globoko noto karamele s sadnim namigom. Izjemno dobro se prilega marelicam, pomarančam in ne preveč močni kavi.

SESTAVINE

  • 1 vrečka Callebaut ChocoBase al Latte
  • 2 kg polnomastno mleko (70-85°C)
  • 800 g Callebaut Origin mlečna čokolada Arriba
  • 400 g Sadni pire Ravifruit Marelica

PRIPRAVA

  • Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
  • Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
  • Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
  • Okrasimo po želji s kandiranimi koščki marelic in lomljenimi ploščicami Arriba mlečne čokolade.
  • Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah