17/01/2019
Gelato recept
Sedaj lahko izpolniš želje svojih strank z blažjim čokoladnim okusom gelata z izbiro ene izmed belgijskih mlečnih čokolad. Preprosto kombiniraj ChocoBase z mlekom in izbrano čokolado.
Ekvador je področje ene najbolj redkih in cenjenih sort kakava, ki na žalost in zaradi nespametnosti ljudi izumira. Čokolada ima oster okus praženega kakava z bogato kremasto teksturo in globoko noto karamele s sadnim namigom. Izjemno dobro se prilega marelicam, pomarančam in ne preveč močni kavi.
SESTAVINE
- 1 vrečka Callebaut ChocoBase al Latte
- 2 kg polnomastno mleko (70-85°C)
- 800 g Callebaut Origin mlečna čokolada Arriba
- 400 g Sadni pire Ravifruit Marelica
PRIPRAVA
- Vse sestavine zmešaj skupaj s paličnim mešalcem, mešamo približno 2 minuti.
- Za boljšo strukturo pustimo pripravljeno maso stati 30 minut v hladilniku pri 3-5°C.
- Maso zlijemo v aparat za sladoled in zamrznemo po navodilih proizvajalca.
- Okrasimo po želji s kandiranimi koščki marelic in lomljenimi ploščicami Arriba mlečne čokolade.
- Narejen sladoled pustimo stati v šok komori nekaj minut, da se stabilizira.