GelatoMix Classic Strukturni dodatek za pripravo mlečnega sladoleda Prepesata Classica |
Želimo vam ponuditi sladoled z vsemi njegovimi vrednotami, pripravljen iz sestavin najbolj trajnostne kakovosti in spoštovanjem do absolutne naravnosti. Osredotočili smo se na njegovo najbolj pristno obliko v italijanskem slogu, GELATO, ki ponuja najbolj pristen dotik okusov in arom.
Po našem mnenju mora biti GELATO čist in ne sme vsebovati monogliceridov, škodljivih rastlinskih maščob, hidrogeniranih maščob, sintetičnih arom, barvil in konzervansov. Da bi zagotovili vse te lastnosti, smo razvili strukturne dodatke, ki ustrezajo profesionalnim parametrom strukture, ravnotežja, kremoznosti in kompaktnosti. Uporaba teh sestavin zagotavlja doseganje lastnosti, ki jih zahteva sodobni potrošnik in poenostavlja pripravo.
Za vas smo v sodelovanju z Agrimontano, vodilnim proizvajalcem povsem »čistih« dodatkov za gelato in s pomočjo prestižnega združenja proizvajalcev naravnih sladoledov Artisti del Gelato, razvili proizvod GelatoBase Classic ali Prepesata Classica v večji 5 kg embalaži za gostince in sladoledarje. Izpolnjuje najstrožje zahteve po kvaliteti in omogoča enostavno pripravo vrhunskega sladoleda Gelato. In kar je najpomembneje, je iz povsem "čistih" naravnih sestavin.
Preberi in izvedi več o naravnem strukturnem dodatku GelatoMix, ki smo ga pripravili iz najboljših možnih sestavin. Omogoča domačo pripravo sladoleda kot ga pripravljajo v najboljših restavracijah.
Osnovni recepti za gelato
Gelato je tipični italijanski sladoled iz mleka in smetane, sladkorja in različnih okusov kot so lešniki, kakav, vanilja. Poznamo tri osnovne različice, odvisno od okusa, ki ga uporabimo. Osnovna masa, ki jo pripravimo za sladoled (in okusa še nismo dodali), se imenuje sladoledna baza, na kratko baza:
Bela baza: osnova z mlekom in smetano, sladkorji, pripravimo nevtralni gelato fiordilatte ali dodajamo različne okuse.
Rumena baza: poleg mleka in smetane vsebuje tudi jajčne rumenjake, ki dajejo gelatu poseben okus in zaradi vsebnosti maščobe v jajcih in lecitina prav posebno žametno teksturo.
Čokoladna baza: v osnovi je to bela baza z manj maščobe in manj trdnih snovi. S čokolado namreč dodajamo veliko kakavovega masla in vlaknin kakava, zato je za optimalen čokoladni sladoled bazo najbolje prilagoditi.
Smisel priprave različnih baz je v tem, da jo pripravimo v večji količini, jo shranjujemo v hladilniku pri 4°C in jo nato porabimo v roku največ 72 ur za pripravo različnih okusov. Ker je vsak dodan okus po svoji sestavi specifičen, našo osnovno bazo prilagodimo. Z okusom namreč lahko dodajamo veliko maščobe (oreščki) ali sladkorja (karamela, vanilja) zato sestavine prilagodimo za najboljši možni gelato.
Bela baza
Sestavine | Količina |
Polnomastno mleko 3,5 % | 700 g |
Sveža smetana 35 % | 50 g |
Sladkor | 135 g |
GelatoMix | 105 g |
Skupaj | 1.000 g |
Rumena baza
Sestavine | Količina |
Polnomastno mleko 3,5 % | 645 g |
Pasterizirani rumenjaki | 100 g |
Sladkor | 135 g |
GelatoMix | 110 g |
Skupaj | 1.000 g |
Čokoladna baza za čokolado z 72 % kakavovih delov
Sestavine | Količina |
Polnomastno mleko 3,5 % | 645 g |
Sladkor | 75 g |
Akacijev med | 25 g |
Kakav v prahu Domori 22/24 % | 25 % |
Temna čokolada Domori 72 % | 125 g |
GelatoMix | 110 g |
Skupaj | 1.000 g |
Čokoladna baza za čokolado s 100% kakavovih delov
Sestavine | Količina |
Polnomastno mleko 3,5 % | 635 g |
Sladkor | 100 g |
Akacijev med | 30 g |
Kakav v prahu Domori 22/24 % | 25 % |
100 % kakavova masa Domori | 100 g |
GelatoMix | 110 g |
Skupaj | 1.000 g |
Recepti za pripravo gelata na osnovi bele baze
Ime gelata | Bela baza | Druge sestavine | Okus | Variegato (po želji) |
MARRON GLACÉ | 560 g | 100 g mleka 160 g smetane 35 % |
180 g paste Marrons Glaces | Straciatella Maroni |
KREMA | 775 g | 60 g smetane 35 % 35 g dekstroze 125 g rumenjakov naribana lupina limone |
||
FIORDILATTE | 825 g | 150 g smetane 35 % 25 g dekstroze |
Variegato Amarena | |
MANDELJ | 865 g | 150 g smetane 35 % 25 g dekstroze |
110 g paste mandelj | |
LEŠNIK | 888 g | 22 g dekstroze | 90 g paste lešnik 100 % | |
PISTACIJA | 888 g | 22 g dekstroze | 90 g paste pistacija 100 % | |
GIANDUJA | 855 g | 15 g smetane 35 % | 130 g paste Gianduja | |
BACIO | 886 g | 14 g dekstroze | 100 g paste Gianduja | celi lešniki |
KARAMELA | 830 g | 100 g smetane 35 % | 70 g paste karamela | |
KOKOS | 765 g | 135 g smetane 35 % | 100 g paste kokos | |
ČOKOLADA | 840 g | 10 g dekstroze | 25 g kakava v prahu 22/24 % 125 g čokolade Domori 72 % |
|
BELA ČOKOLADA | 725 g | 125 g mleka 3,5 % | 150 g bele čokolade Domori 35 % |
Recepti za pripravo gelata na osnovi rumene baze
Ime gelata | Rumena baza | Druge sestavine | Okus | Variegato (po želji) |
KREMA | 865 g | 110 g smetane 35 % 20 g dekstroze naribana lupina limone |
5 g paste vanilja Bourbon | |
VANILJA | 835 g | 115 g smetane 35 % |
50 g paste vanilja Bourbon | |
MARRON GLACÉ | 560 g | 100 g mleka 3,5 % 160 g smetane 35 % |
180 g kreme Maroni | Stracciatella Maroni |
LEŠNIK | 888 g | 22 g dekstroze | 90 g paste lešnik 100 % | |
KAVA illy | 910 g | 20 g smetane 35 % | 70 g paste kava illy | |
GIANDUJA | 855 g | 15 g smetane 35 % | 130 g paste Gianduja | |
BACIO | 886 g | 14 g dekstroze | 100 g paste Gianduja | celi lešniki |
KARAMELA | 830 g | 100 g smetane 35 % | 70 g paste karamela | |
MALAGA | 830 g | 130 g smetane 35 % | 40 g ruma Luxardo | v rumu namočene rozine |
Brez objav
SUPER POPUSTI