9/9

Strukturni dodatek za klasični gelato sladoled "GelatoMix Classic"

10/05/2020


GelatoMix Classic
Strukturni dodatek za pripravo naravnega mlečnega gelata, tipičnega italijanskega sladoleda.

Za enostavno pripravo kvalitetnega italijanskega sladoleda Gelata iz izbranih naravnih sestavin smo pripravili poseben polproizvod v prahu, ki združuje vse pomembne sestavine, ki jih enostavno ne najdete v domačem hladilniku ali shrambi, a so za kvaliteten proizvod nenadomestljive.

Sladoled je ledeni desert sestavljen iz mleka, smetane sladkorja in različnih dodatkov. Poznamo več vrst sladoleda in med najbolj pristnimi in kvalitetnimi je italijanski gelato. Pravzaprav je sladoled koloidna zmes majhnih oljnih kapljic globulinov dispergiranih v vodni raztopini, emulziji. Kot ledeni desert se streže pri negativni temperaturi med -8 do -12°C in kot vemo je pri tej temperaturi voda v trdnem zamrznjenem stanju. toda sladoled je še vedno mehak. Tu gre zasluga sladkorju, ki ima sposobnost zniževanja točke zamrzovanja vode (PAC faktor). Samo uporaba namiznega sladkorja je dokaj omejena, ker pri nizki temperaturi ponovno kristalizira, poleg tega je za odličen, manj sladek sladoled namizni sladkor enostavno pre sledak. Sladil imamo veliko vrst in namizni sladkor je samo ena izmed oblik. Moderni sladoledi vsebujejo več oblik sladil, ki nam pomagajo ustvariti pravo razmerje, nizko sladkost in kremoznost pri negativni temperaturi. Še tako dober sladkor vsebuje tudi do 60% vode, ki jo moramo stabilizirati, da nam med zamrzovanjem ne kristlalizira in ledeni kristalčki ostanejo čim manjši. Ker je sladoled pravzaprav emulzija potrebujemo zmesi dodajati snovi, ki so sposobne med seboj zmešati mlečne maščobe, maščobe v oreščkih, kakavovo maslo iz čokolade in vodo. 

Torej gelato je natančno dozirana zmes zelo različnih sestavin, ki skupaj delujejo v korelaciji, da je končni proizvod kvaliteten, mehak, topel, mazljiv in okusen. Ker vsi nismo strokovnjaki za sladoled, želimo pa pripraviti vrhunsko delikateso iz najboljših možnih sestavin, smo za vas pripravili GelatoMix Classic, enostaven polproizvod za pripravo vrhunskega mlečnega sladoleda Gelato in proizvod Prepassata Classic za restavracije in butične slaščičarne.

Vse sestavine so med seboj uravnotežene in popolnoma naravnega izvora. Poleg odličnih lastnosti naš novi proizvod odlikuje še posebej "lahkotnost", ki povzdigne še tako občutljive okuse, kot je na primer mandelj.

Doziranje je 150 g na liter mleka, zmes moramo pasterizirati, segreti na 85°C.

 

 

Komentarji

Brez objav

Napiši kritiko

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah