14/01/2019
Hitra priprava, odličen okus in lep izgled.
Sladica v kozarčku iz rahlega vanilijevega biskvita in vanilijevega moussa je značilna po svoji hitri in enostavni pripravi, svežemu okusu vanilije ter lepemu izgledu. Serviranje sladice v kozarčku vam ponuja ogromno domišljije pri dekoraciji, zato je priprava lahko zelo ustvarjalna.
VANILJEV MOUSSE
- 500 g smetana za stepanje
- 40 g Pastovocrem Fabbri
- 80 g Moussecream +5 Fabbri
- 20 g Vanilija Delipaste Fabbri super
Priprava
- 100 g smetane segrejemo na 400 – 500 C in dodamo Moussecream +5 Fabbri. Preostaneku hladne smetane dodamo Pastovocrem Fabbri. Vse skupaj shranimo v zmrzovalno skrinjo za 6/7 minut. Ohlajeno kremo nato zmešamo s planetarnim mešalcem KitchenAid ter dodamo Delipaste Fabbri Vanilija Super.
- Pastovocream Fabbri so pasterizirani jajčni rumenjaki s sladkorjem 50/50. Njihova velika prednost je v tem, da so pasterizirani, hranimo jih v originalno zaprti posodi pri sobni temperaturi in jih v sladicah lahko uporabljamo brez pasterizacije, torej na hladno.
- Moussecream +5 Fabbri je instant živalska želatina, ki deluje brez segrevanja na hladno. Običajno želatino smo namočili, so segreli, da je želirala, jo posušili in zmleli, zato jo samo vmešamo v kremo in postavimo v hladilnik. Z dodatkom stepeni smetani jo čudovito stabiliziramo.
BISKVIT
- 1600 g jajca
- 1000 g trsni sladkor
- 1000 g moka
- 200 g maslo
Priprava
- Jajca in sladkor stepemo pri sobni emperaturi. Počasi dodajamo presajeno moko in stopljeno maslo. Maso vlijemo v model Pavoni, ki jih pred uporabo premažemo z maslom. Pečemo 35 minut na 170°C.
VANILJEV PRELIV
- 100 g voda
- 30 g sladkor
- 5 g Delipaste Fabbri vanilija Super
- 10 g liker Maraschino
Priprava:
- V vrelo vodo dodamo sladkor in umešamo Delipaste Fabbri Vanilija Super ter liker Maraschino.
Sestava sladice
Na dno kozarca položimo plast sladoleda z vmešano čokoladno kremo ali čokoladnim prelivom. Sledi plast biskvita, namočen z vaniljevim prelivom. Dodamo vanilijev mousse ter okrasimo s čokoladnimi kodrčki ali luskinami in Amareno Fabbri.