14/01/2019
Italijanska tradicija, malo drugače.
Pred vami je enostaven recept za pecivo, ki spominja na italjanske torteline. Pecivo iz krhkega testa je polnjeno z Amareno Fabbri in s pistacijevo kremo, sami pa se lahko odločite tudi za drugo polnilo po lastnem okusu - poglej našo ponudbo past. Tortelini z Amareno Fabbri so odlična sladica, enostavna in hitra za pripravo. Vaši gostje bodo navdušeni!
Sestavine:
- 500 g listnato testo
- 500 g krhko testo
- 1500 g Delipaste Fabbri Pistacija
- 230 g Amarena Fabbri
Priprava:
- Listnato testo razvaljamo po površini do debeline 1 cm. Dodamo krhko testo (prav tako debeline 1 cm) in nastalo testo razdelimo na tri dele, da dobimo tri plasti. Shranimo v hladilnik za 10 minut. Ohlajeno testo še enkrat razvaljamo, tokrat na debelino 2-3 mm. Testo razrežemo v kvadrate 4,5 x 4,5 cm, nato v center kvadratov postavimo Amareno Fabbri. Poleg Amarene z vrečko za brizganje Kee-Seal dodamo Delipaste Pistacijo in zavijemo, kot bi delali torteline. V pečici pečemo 10 – 15 minut na 1900C.