9/9

Tiramisu iz maronov in hrušk

14/01/2019

Klasična italijanska sladica na povsem francoski način s pridihom jeseni.

Jesenski užitek so prav gotovo kostanji in maroni. Krema iz maronov slovitega francoskega proizvajalca Clemont Faugeir nas je navdihnila in pripravili samo okusen recept za tiramisu. Pripravili smo ga povsem drugače, ko se spodobi za jesen, a obdržali smo osnovne smernice originalnega tiramisuja. Plast piškotov, plast mascarpone kreme in Crème de marron, nekaj majhnih koščkov hruške in droben namig hruškovega žganja, ki sladico dopolnjuje in ji daje svežino ter jo naredi čarobno. Gurmansko in regresivno združenje.

Čas priprave: 20 minut / v hladilniku 3 ure / za 4 osebe

Sestavine:

  • 2 hruški sorte Viljamovka
  • 200 ml soka ali pireja hruške (Ravifruit)
  • 8 cl hruškovo žganje Viljamovka
  • 180 g krema maroni Clement Faugier
  • 400 g mascarpone
  • 300 ml smetana
  • 16 piškotov Savoiardi
  • 1,5 cl kakav v prahu

Priprava:

  • Hruške olupimo, jih narežemo na majhne koščke in shranimo. Nasvet: v kolikor ne želimo, da hruške porjavijo, jih pokapamo z limoninim sokom in premešamo ter jih shranimo.
  • Skupaj zmešamo kremo iz maronov in hruškovo žganje.
  • V KitchenAid planetarnem mešalcu stepemo smetano.
  • V posodi zmešamo skupaj maroni kremo, 6 žličk hruškovega žganja, mascarpone in stepeno smetano. Vmešamo prevodno z lopatico.
  • V ločeni posodi zmešamo hruškov pire s preostalim hruškovim žganjem in vanje namočimo Savoiardi piškote (Baby piškote).
  • V kozarec v katerem bomo sladico postregli damo plast namočenih piškotov, sloj lahke kreme iz maronov in potresemo s koščki narezanih hrušk. Zadnja plast je lahka maroni krema.
  • Postavimo v hladilnik za tri ure. Preden postrežemo potresemo s kakavom v prahu.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah