Cointreau je najbolj prodajan pomarančni liker na svetu. V kulinariki je izjemno uporaben, saj njegova aroma odgovarja pravzaprav vsem, od sladkih do slanih jedi.
Žgane pijače sodijo v najbolj žlahtne arome, ki so neponovljive in nezamenljive: rum, cognac, Cointreau, maraschino, amaretto ... Njihova uporabna vrednost je poleg same arome izjemna. Predvsem nam samo majhen dodatek alkoholne arome daje svežino in močno podaljšuje rok trajanja.
Kolač je oblika sladice, ki je pri nas neupravičeno zanemarjena. V tujini je obvezna sladica vsake slaščičarne. Poleg svežih sladic mora vsaka slaščičarna imeti tudi sladice z dolgim rokom trajanja. Kolač, francosko "gâteau de voyage" ali angleško "Cake" je železni del ponudbe trajnih sladic. Za shranjevanje in prodajo hladilna vitrina ni potrebna, z njimi razbremenimo delo, saj jih pripravljajo v naprej izven sezone. Ključni njihov del je sladkorni sirup z dodano alkoholno aromo, ki daje kolaču svežino, izjemen okus in seveda zaradi alkohola sladico tudi ohranja za daljše obdobje.
Pred nami je kolač v najbolj preprosti obliki ...
Sestavine:
Priprava:
Cointreau® preliv
Sestavine:
Priprava:
*Sladkorni sirup 300 Brix, brix je oznaka za koncentracijo sladkorja v sirupu. 300 Brix je 300 g sladkorja in 700 g vode, zavremo in ohladimo!
Glazura
Sestavine:
Priprava:
Zaključek
Ohlajenemu pecivu v plasteh dodajamo glazuro in okrasimo z kandirami lupinami pomaranče ali mešanico suhega sadja in oreščkov.
SUPER POPUSTI