9/9

Pomarančna krema z inulinom

14/01/2019

Spoznajmo nove 100% naravne kulinarične materiale!

Tehnike kuhanja se v kulinariki bliskovito spreminja in že kar težko je slediti vsem novostim. Veliki premiki so od kar je v kulinariko stopila tudi znanost s povsem novimi in naravnimi materiali, ki so bili do sedaj predvsem domena industrije.

Eden izmet novih materialov v kulinariki je INULIN!

Spoznajmo ga v čudoviti slaščičarski kremi za vaše sladice.

Inulin Sosa

Inulin je oglikov hidrat, točneje polisaharid, ki se v rastlinah nahaja kot rezerva hrane namesto škroba. Prisoten je predvsem v koreninah in gomoljih. Je povsem naravna sestavina z velikim potencialom saj ima izjemno prehrambni in funkcionalno vrednost. Pridobiva se iz korenine regrata, cikorije, topinanbura ...

Inulin je povsem brez okusa, rahlo sladek in ga lahko uporabljamo namesto sladkorja, maščobe ali moke. Vsebuje samo 1/4 energije sladkorja ali drugih ogljikovih hidratov. Inulin je čudovit prebiotik, saj v črevesju spodbuja rast koristih probiotičnih bakterij kot so bifidobacterium in lasctobacillus. Znižuje pa tudi količino holesterola v krvi in ima preventivno vlogo v razvoju ateroskleroze.

V prehrani velja za vodotopno vlaknino, ki stopljen v vodi daje kremast občutek. Vrhunski sladoledarji ga poznajo kot odličen dodatek sadnim sorbetom. Dodan namreč naredi čudovito kremo, ne vpliva pa na barvo in okus.

Sestavine:

  • 250 g Pomarančni sok
  • 50 g Inulin Sosa
  • 30 g Sladkor

Priprava:

  • V posodi zmešamo sladkor in inulin Sosa.
  • S paličnim mešalcem mešamo pomarančni sok in počasi med neprestanim mešanjem dodajamo zmes v prahu.
  • Precedimo, da izločimo morebitne koščke in segrejemo na 70°C. Pazljivo, da ne presežemo te temperature.
  • Zlijemo v model, potresemo, da izločimo vse mehurčke in pokrijemo s folijo. Pustimo stati 30 minut in nato zamrznemo.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah