9/9

Palačinke nadevane z maroni kremo s Cointreaujem

17/01/2019

Vsi jih obožujemo. Z maroni kremo so enkratne in enostavne za pripravo!

Pripravimo palačinke po lastnem receptu.

Krema iz maronov

Sestavine:

  • 100 g Krema maroni "Creme de Marrons"
  • 100 g Pasta maroni "Pate de Marrons"
  • 100 g Maslo v koščkih
  • 40 g Kandirana lupina pomaranče v koščkih
  • po želji Cointreau Original Concentrat 60°

Priprava:

  • Zmešamo obe maroni pasti in jih skupaj s koščki masla stepemo v malem planetarnem mešalcu KitchenAid. Umešamo koščke kandirane pomarančne lupine, ki smo jih predhodno namočili v pomarančnem likerju Cointreau.

Sestava:

  • Naredimo hrustljave palačinke. Namažemo jih z maroni nadevom in zavijemo. Ponudimo z malo stepene smetane, čokoladnim gourmet prelivom Fabbri.. Po želji lahko okrasimo tudi s kandiranim kostanjem.

Nasvet:

  • V profesionalni kuhinji se praviloma ne uporablja običajni alkohol, npr. liker Cointreau. Cointreau je za profesionalce zazvil Cointreau original s 60% alkohola. Stopnja alkohola je za 50% večja od običajne pijače toda aroma je bolj izrazita in močnejša celo 4 x. Na ta način dodamo v hrano manj alkohola in dobimo več arome. Prihranimo pa seveda tudi pri denarju.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah