Vsi jih obožujemo. Z maroni kremo so enkratne in enostavne za pripravo!
Pripravimo palačinke po lastnem receptu.
Krema iz maronov
Sestavine:
100 g Krema maroni "Creme de Marrons"
100 g Pasta maroni "Pate de Marrons"
100 g Maslo v koščkih
40 g Kandirana lupina pomaranče v koščkih
po želji Cointreau Original Concentrat 60°
Priprava:
Zmešamo obe maroni pasti in jih skupaj s koščki masla stepemo v malem planetarnem mešalcu KitchenAid. Umešamo koščke kandirane pomarančne lupine, ki smo jih predhodno namočili v pomarančnem likerju Cointreau.
Sestava:
Naredimo hrustljave palačinke. Namažemo jih z maroni nadevom in zavijemo. Ponudimo z malo stepene smetane, čokoladnim gourmet prelivom Fabbri.. Po želji lahko okrasimo tudi s kandiranim kostanjem.
Nasvet:
V profesionalni kuhinji se praviloma ne uporablja običajni alkohol, npr. liker Cointreau. Cointreau je za profesionalce zazvil Cointreau original s 60% alkohola. Stopnja alkohola je za 50% večja od običajne pijače toda aroma je bolj izrazita in močnejša celo 4 x. Na ta način dodamo v hrano manj alkohola in dobimo več arome. Prihranimo pa seveda tudi pri denarju.