9/9

Naravni jagodni želirni obliv

14/01/2019

Jagodni mousse brez maščobe

Moderen pristop k kulinariki zahteva intenzivnejše okuse in lažje teksture z manj maščobe in manj sladkorja. Nove tehnike priprave sladic se v zadnjem času močno napredovale, predvsem po zaslugi novih inovativnih naravnih materialov, pridobljenih večinoma s fermentacijo ali vakuumsko tehniko. Med njimi sta prav gotovo inulin in liofilizirano sadje. Oba omogočata izjemne kulinarične dosežke, ki si jih do sedaj sploh nismo mogli predstavljati.

Da bi bilje spoznali obe novi sestavini si poglejmo enostaven recept za jagodni mousse. Z novo tehniko namreč lahko pripravimo sadne mousse, sladolede z vsebnostjo sadja tudi več kot 100%. Je to mogoče? Je!

Sestavine:

  • 250 g jagodni pire Ravifruit
  • 50 g voda
  • 105 g Inulin Sosa
  • 33 g Instagel Sosa
  • 40 g Lio jagode v prahu Sosa
  • 250 g Jagodni pire Ravifruit
  • 15 g beljaki v prahu Sosa
  • 110 g presni trsni bio sladkor Suma
  • 25 g limonin sok
  • 10 g nevtralna kislina Sosa

Priprava:

  • Jagodni pire in beljake v prahu damo v posodo mešalca KitchenAid ter stepamo, da dobimo teksturo meringe. V treh delih dodamo sladkor.
  • Zmešamo lio jagode v prahu, inulin in instagel.
  • Ločeno zmešamo drugi del jagodovega pireja z vodo, nevtralno kislino in limoninim sokom. Zmešamo, da dobimo homogeno maso.
  • Tretjino pripravljene meringe z lopatico zmešamo z drugo maso. Dodamo preostalo meringo in zmešamo.
  • Napolnimo silikonski model.
  • Postavimo v hladilnik za 6 ur, da želira. in nato zamrznemo. Uporabimo.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah