9/9

Mlečni gozdni sadeži

14/01/2019

Avtor: Alexandre Bourdeaux - Chef in lastnik Pastry & Chocoadvice Belgija.

Delikatna sladica s kremasto in sadno svežino. Sredica je čokoladno intenzivna, obdana z lahko in sadno peno iz Callebaut mlečne čokolade in sadja. Oblita s privlačno glazuro iz višenj leži na mehkem mandljevem biskvitu. Toda pravi užitek te sladice je gledati vašega kupca, ki z vsako žličko potone v čisto veselje okusov.

Poigraj se z okusi, pripravi z malinovim, višnjevim, jagodovim pirejem ali pirejem iz gozdnih sadežev Ravifruit.

Mlečni čokoladni mousse z malinami

Sestavine:

  • 75 g polnomastno mleko
  • 175 g pire Ravifruit gozdni sadeži
  • 40 g glukozni sirup Sosa
  • 250 g Callebaut mlečna čokolada N°823
  • 250 g Callebaut kakavovo maslo
  • 35 g masa želatine* bloom 200
  • 400 g smetana 35%

Priprava:

  • Zavremo
  • Prelijemo preko čokolade in kakavovega masla. Emulgiramo.
  • Dodamo zgornji masi.
  • Stepemo in dodamo zgornji masi pri 35°C.

Arriba "crémeux" (krema)

Sestavine:

  • 321 g smetana 35%
  • 214 g polnomastno mleko
  • 48 g glukozni sirup Sosa
  • 81 g pasterizirani rumenjaki
  • 304 g Callebaut Single Origin temna čokolada Arriba
  • 32 g masa želatine* bloom 200

Priprava:

  • Zavremo
  • Sirup segrejemo v mikrovalovki. Dodamo rumenjake in emulgiramo.
  • Smetano prelijemo preko rumenjakov, premešamo in ponovno zavremo.
  • Zgornjo maso prelijemo preko čokolade.
  • Vmešamo zmehčano želatino in emulgiramo.
  • Zlijemo v silikonski model Pavoni in zamrznemo.

Mehak mandljev biskvit

Sestavine:

  • 181 g pasterizirani rumenjaki
  • 84 g svetel trsni sladkor
  • 213 g pasterizirani beljaki
  • 84 g trsni sladkor
  • 252 g marcipan 65/35
  • 97 g sveže maslo
  • 90 g Callebaut kakavovo maslo

Priprava:

  • Stepemo skupaj pasterizirane rumenjake in svetel trsni sladkor
  • Stepemo skupaj pasterizirane beljake in trsni sladkor
  • Zmešamo v cutterju. Dodam omalo beljakov. Umešamo rumenjake. Dodamo preostele beljake.
  • Dodamo Callebaut kakavovo maslo narejeni masi.
  • Nanesemo maso na silikonsko podlogo Silpat® 60x40 cm in pečemo 10 minut v konvektomatu pri 200°C.

Glazura iz rdečega sadja

Sestavine:

  • 430 g sladkano kondenzirano mleko
  • 301 g masa želatine* bloom 200
  • 645 g Callebaut bela čokolada N°W2
  • 323 g pire Ravifruit gozdni sadeži
  • 645 g trsni sladkor
  • 645 g glukozni sirup

Priprava:

  • Sladkano kondenzirano mleko, masa želatine* bloom 200, Callebaut bela čokolada N°W2 zmešamo skupaj.
  • Segrejemo na 104°C in prelijemo preko mase zgoraj. Zmešamo, da se vse stopi, emulgiramo s paličnim mešalcem.
  • Ohladimo in postavimo v hladilnik za 24 ur. Pred uporabo segrejemo na 30°C.

Na koncu:

V Pavoni 3D model damo čokoladni mousse z sadnim pirejem Ravifruit. V sredimo vstavimo zamrznejo Arriba kremo in zapremo z mehkim mandljevim biskvitom. Zamrznemo in oblijemo s sadno rdečo glazuro. Na vrh za dekoracijo položimo ploščico iz mlečne čokolade in zaključimo s slanimi karamelnimi kroglicami Crispearls™ in svežimi malinami.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah