14/01/2019
Avtor: Alexandre Bourdeaux - Chef in lastnik Pastry & Chocoadvice Belgija.
Delikatna sladica s kremasto in sadno svežino. Sredica je čokoladno intenzivna, obdana z lahko in sadno peno iz Callebaut mlečne čokolade in sadja. Oblita s privlačno glazuro iz višenj leži na mehkem mandljevem biskvitu. Toda pravi užitek te sladice je gledati vašega kupca, ki z vsako žličko potone v čisto veselje okusov.
Poigraj se z okusi, pripravi z malinovim, višnjevim, jagodovim pirejem ali pirejem iz gozdnih sadežev Ravifruit.
Mlečni čokoladni mousse z malinami
Sestavine:
- 75 g polnomastno mleko
- 175 g pire Ravifruit gozdni sadeži
- 40 g glukozni sirup Sosa
- 250 g Callebaut mlečna čokolada N°823
- 250 g Callebaut kakavovo maslo
- 35 g masa želatine* bloom 200
- 400 g smetana 35%
Priprava:
- Zavremo
- Prelijemo preko čokolade in kakavovega masla. Emulgiramo.
- Dodamo zgornji masi.
- Stepemo in dodamo zgornji masi pri 35°C.
Arriba "crémeux" (krema)
Sestavine:
- 321 g smetana 35%
- 214 g polnomastno mleko
- 48 g glukozni sirup Sosa
- 81 g pasterizirani rumenjaki
- 304 g Callebaut Single Origin temna čokolada Arriba
- 32 g masa želatine* bloom 200
Priprava:
- Zavremo
- Sirup segrejemo v mikrovalovki. Dodamo rumenjake in emulgiramo.
- Smetano prelijemo preko rumenjakov, premešamo in ponovno zavremo.
- Zgornjo maso prelijemo preko čokolade.
- Vmešamo zmehčano želatino in emulgiramo.
- Zlijemo v silikonski model Pavoni in zamrznemo.
Mehak mandljev biskvit
Sestavine:
- 181 g pasterizirani rumenjaki
- 84 g svetel trsni sladkor
- 213 g pasterizirani beljaki
- 84 g trsni sladkor
- 252 g marcipan 65/35
- 97 g sveže maslo
- 90 g Callebaut kakavovo maslo
Priprava:
- Stepemo skupaj pasterizirane rumenjake in svetel trsni sladkor
- Stepemo skupaj pasterizirane beljake in trsni sladkor
- Zmešamo v cutterju. Dodam omalo beljakov. Umešamo rumenjake. Dodamo preostele beljake.
- Dodamo Callebaut kakavovo maslo narejeni masi.
- Nanesemo maso na silikonsko podlogo Silpat® 60x40 cm in pečemo 10 minut v konvektomatu pri 200°C.
Glazura iz rdečega sadja
Sestavine:
- 430 g sladkano kondenzirano mleko
- 301 g masa želatine* bloom 200
- 645 g Callebaut bela čokolada N°W2
- 323 g pire Ravifruit gozdni sadeži
- 645 g trsni sladkor
- 645 g glukozni sirup
Priprava:
- Sladkano kondenzirano mleko, masa želatine* bloom 200, Callebaut bela čokolada N°W2 zmešamo skupaj.
- Segrejemo na 104°C in prelijemo preko mase zgoraj. Zmešamo, da se vse stopi, emulgiramo s paličnim mešalcem.
- Ohladimo in postavimo v hladilnik za 24 ur. Pred uporabo segrejemo na 30°C.
Na koncu:
V Pavoni 3D model damo čokoladni mousse z sadnim pirejem Ravifruit. V sredimo vstavimo zamrznejo Arriba kremo in zapremo z mehkim mandljevim biskvitom. Zamrznemo in oblijemo s sadno rdečo glazuro. Na vrh za dekoracijo položimo ploščico iz mlečne čokolade in zaključimo s slanimi karamelnimi kroglicami Crispearls™ in svežimi malinami.