14/01/2019
Rahlo listnato testo s fino vanilijevo kremo.
Mille-feuille je kremna sladica, ki izvira iz francije. Sladica, ki spominja na našo kremšnito, sestavljajo plasti listnatega testa, med katerimi sta dve plasti vanilijeve kreme, vrhnja plast testa pa je posuta s sladkorjem v prahu.
LISTNATO TESTO (VODA & MOKA) "PASTELLO"
- 700 g moka
- 350 g voda
- 30 g sol
Priprava:
- Moko potrosimo na delovno površino. Dodamo vodo in sol. Pripravljeno testo gnetemo približno 10 minut. Pri tem testo ne sme izgledati gladko. Testo pokrijemo s folijo.
LISTNATO TESTO (MOKA & MASLO) "PANETTO"
Priprava:
- Maslo narežemo v posodo, vanj vgnetemo dve žlici moke in ga oblikujemo v kepo. Zavijemo v folijo in shranimo v hladilnik za 1 uro.
- Pripravljeno in ohlajeno testo razvaljamo med dvema peki papirjema ali Silpat podlogama na debelino enega centimetra. V center testa položimo v pravokotnik razvaljano maslo in ga pokrijemo s delom testa, tako da je maslo zavito v testo. Testo razvaljamo s tehniko šestih krogov.
- Pečemo 15 minut na 2000C.
*Lahko kupimo že pripravljeno listnato testo in ga razvaljanega spečemo.
LAHKA VANILIJEVA KREMA
- 1000 g smetana
- 120 g Moussecream 5+Fabbri
- 300 g Slaščičarska krema
- 40 g Vanillia Delipaste Fabbri Super
Priprava:
- Zmešamo smetano in Moussecream+5. Ohladimo in s KitchenAid mešalcem stepemo v mehko kremo. Z lopatico rahlo vmešamo še Fabbri Delipaste vaniljo in rahlo premešamo.
Struktura torte:
- Plasti pihanega testa prekrijemo z vanilijevo kremo, temu pa dodajamo Amareno Fabbri. Potrosimo z sladkorjem v prahu in okrasimo z Amareno Fabbri.