14/01/2019
Jesen je že tu in prav tako čas kostanja ...
Pred vami je recept za makrone, francosko klasiko, ki še vedno velja za "Hit slaščico". Tokrat se bomo poigrali z okusom kostanja. Makroni pripravljeni s kremo iz maronov so popolna slaščica, ki bo razveselila vas in vaše goste v hladnih jesenskih večerih!
Sestavine:
- 2 Jajčna beljaka ali beljake v prahu SOSA
- 80 g Mandljeve moke
- 140 g Sladkor
- 20 g Sladkor v prahu
Priprava:
- Zmešajte mandljevo moko in sladkor. Stepite sneg iz beljakov in postopoma dodajajte sladkor v prahu, pri tem pa počasi mešajte. Nato združite obe zmesi in z vrečko za brizganje nanesite maso v obliki krogcev na silikonsko podlogo za makrone Silpat. Pustite stati 30 minut. Nato položite v perforiran pekač in pecite 15 minut na 1500C.
Sestavine (krema):
- 150 g Krema iz maronov
- 60 g Smetane
Priprava (krema):
- Smetano stepemo (v ohlajeni posodi) s planetarnim mešalcem KitchenAid. Stepeni smetani dodamo kremo iz maronov. Ohlajene polovičke makronov na eni strani premažemo z maronovim ganašem ter jih pokrijemo z drugo polovico. Pripravljene makrone serviramo.