Priprava priljubljenih makronov brez predhodnih izkušenj in hitro!
Makroni, francosko macaron (ne smemo zamenjati imena z macaroon, ker gre za nekoliko drugačne piškote belgijskega porekla) so nedvomno najbolj priljubljena sladica na svetu. V domovini makrona v Franciji obsega prodaja makronov kar do 60% vse prodaje sladic.
Sladica je narejena kot sendvič z nadevom med dvema plastema piškota, narejena iz beljakov s sladkorjem (meringa), fino mlete mandljeve moke in barvila.
Priprava je na prvi pogled zelo enostavna, saj je potrebnih le nekaj sestavin. Zahtevajo kar nekaj izkušenj in prave sestavine. In prav v sestavinah je največja težava začetnikov. Mandlji morajo biti fino mleti in moka mora imeti ravno prav vlage. Beljaki morajo biti stari, že pravzaprav dobro posušeni s čim manjšo vsebnostjo vode.
Poznamo več načinov priprave makronov, klasična, iz italijanske meringe, torej kuhanih in stepenih beljakov ter moderni načini z že pripravljenimi miksi ali z beljaki v prahu. Moderni načini so bolj enostavni, ne potrebujemo izkušenj, priprava je zelo hitra in enostavna.
Nadevi za makrone so zelo različni. Najbolj običajen je čokoladni ganaš, uporabimo pa lahko tudi maslene kreme, džeme ...
Ker so najbolj modna sladica na svetu, se jim bomo posvetili malo bolje. Pripravil vam bomo številne odlične recepte in predvsem vas naučili delati prave "macaron parisien", kot jih prodajalo v elitno francoski slaščičarni Ladurée, kjer naj bi hišni slaščiar Pierre Desfontaines v 20 stoletju tudi naredil prvi makron. No za ta naziv prvega se poteguje več slaščičarjev, med njimi tudi Claude Gerbet.
Želite spoznavati makrone in se popeljati v njihov svet. Še nimate izkušenj vendar bi radi začeli. Za vas imamo odličen nov proizvod, MacaronMix. "Vse v enem" je mešanica potrebnih sestavin za pripravo odličnih makronov.
Vse kar je potrebno narediti je slediti video prikazu priprave makronov.
MacaronMix vam je na voljo v številnih barvah.
Oglejte so pripravo makronov z MacaronMixom.
SESTAVINE IN DOZIRANJE ZA MACARONMIX
Iz recepta dobite približno 100 makronov.
Priprava:
Metoda z beljaki v prahu
Poznamo še en način enostavne in hitre priprave makronov. Metoda iz beljakov v prahu. Pri tej metodi se ognemo vseh problemov, ki jih imamo s svežimi beljaki in vsebnostjo vode v njih. Beljaki v prahu so pridobljeni z liofilizacijo postopkom, ki v njih ohrani vse prehrambne vrednosti. Ker ne vsebujejo vode lahko vsebnost vode doziramo zelo natančno. Torej je uspeh pri pripravi zagotovljen.
SUPER POPUSTI