17/01/2019
Sprejmi izziv druženja zelenjave in čokolade
"Zelena je zelo aromatična zelenjava z močno osebnostjo, ki se izjemno dobro kombinira z Zéphyr belo čokolado in sirom z modro plesnijo"
Avtor: Ramon Morató (Vodilni globalni vodja inovativnosti pri Cacao Barry®)
Testo za makron
Sestavine:
- 1000 g TPT (50% sladkor v prahu, 50% mandljeva moka Eurovanille)
- 170 g beljaki
- 500 g sladkor
- 180 g voda
- 170 g stepeni beljaki
- 15 g barvilo v prahu belo
Priprava:
- TPT zmešamo z beljaki, nikakor ne stepamo.
- V posodi zavremo sladkor in vodo in segrejemo na 117°C in prelijemo preko stepenih beljakov in naredimo italijansko meringo.
- Z dresirno vrečko oblikujemo makrone, jih pustimo sta to 10-15 minut, da se posušijo in jih pečemo pri 160°C.
Ganaš iz bele čokolade ZephyrTM in zelene
Sestavine:
- 250 g svež sok zelene
- 30 g zelena v prahu Sosa
- 25 g dekstroza
- 400 g Cacao Barry ZephyrTM
- 6 g lističi želatine
- 50 g sveže maslo
Priprava:
- Sok in prah zelene zmešamo, dodamo dekstrozo in segrejemo na 60°C.
- Zmes počasi prelijemo preko na 45°C stopljene bele čokoladne kuverture Cacao Barry ZephyrTM.
- Dodamo želatino v lističih, ko ima zmes temperaturo 40-50°C. Ohladimo na 35°C in emulgiramo s svežim maslom. Odstavimo.
Drobljenec z črnim poprom
Sestavine:
- 100 g demerara sladkor
- 80 g maslo
- 120 g fina moka
- 5 g črn poper
- 3 g solni cvet
Priprava:
- Maslo narežemo na kocke in ga postavimo v hladilnik.
- Ostale sestavine damo v posodo mešalca KitchenAid in dodamo maslo v kockah.
- Mešamo, da dobimo drobljeno testo in spečemo pri 160°C.
Ostalo
Sestavine:
- microgreens
- solne luskine Sosa
- modri sir
- sveža zelena
- beli sir
Sestava:
- Z dresirno vrečko napolnimo makrone in jih zapremo.
- Pred serviranjem jih dokončamo.
- Z dresirno vrečko damo po vrhu orešček belega sira.
- Dodamo košček modrega sira in košček drobljenca.
- Okrasimo po želji.