9/9

Makron iz bele čokolade ZephyrTM in paradižnika

17/01/2019

Sprejmi izziv druženja zelenjave in čokolade

»Kako bi lahko bilo drugače, paradižnikov makron moramo povezati s Sredozemljem, parmezanom, pinijam in na soncu sušenimi paradižniki …"!

Avtor: Ramon Morató (Vodilni globalni vodja inovativnosti pri Cacao Barry®)

Testo za makron

Sestavine:

  • 1000 g TPT (50% sladkor v prahu, 50% mandljeva moka Eurovanille)
  • 170 g beljaki
  • 500 g sladkor
  • 180 g voda
  • 170 g stepeni beljaki
  • 15 g barvilo v prahu rdeče

Priprava:

  • TPT zmešamo z beljaki, nikakor ne stepamo.
  • V posodi zavremo sladkor in vodo in segrejemo na 117°C in prelijemo preko stepenih beljakov in naredimo italijansko meringo.
  • Z dresirno vrečko oblikujemo makrone, jih pustimo sta to 10-15 minut, da se posušijo in jih pečemo pri 160°C.

Ganaš iz bele čokolade ZephyrTM in paradižnika

Sestavine:

  • 250 g svež sok paradižnikov
  • 10 g paradižnik v prahu Sosa
  • 25 g dekstroza
  • 400 g Cacao Barry ZephyrTM
  • 6 kos lističi želatine Ewald Soilver
  • 50 g sveže maslo

Priprava:

  • Zmešamo paradižnikov sok, paradižnik v prahu in dekstrozo, segrejemo in ohladimo na 30°C.
  • Zmes počasi prelijemo preko na 45°C stopljene bele čokoladne kuverture Cacao Barry ZephyrTM.
  • Dodamo stopljeno želatino in emulgiramo s svežim maslom. Odstavimo.

Ostalo

Sestavine:

  • Q.S. microgreens
  • Q.S. solne luskine Sosa
  • Q.S. parmezan
  • Q.S. pražene pinije
  • Q.S.na soncu sušen paradižnik v olju
  • zgoščen paradižnik Culinary Journey

Sestava:

  • Z dresirno vrečko napolnimo makrone z ganašem in jih zapremo.
  • Pred serviranjem jih dokončamo.
  • Z dresirno vrečko damo po vrhu zgoščeno paradižnikovo paasto, košček parmezana, sušen paradižnik v kockah, prežene pinije in solne luskine.
  • Okrasimo po želji.


SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah