17/01/2019
Sprejmi izziv druženja zelenjave in čokolade
»Kako bi lahko bilo drugače, paradižnikov makron moramo povezati s Sredozemljem, parmezanom, pinijam in na soncu sušenimi paradižniki …"!
Avtor: Ramon Morató (Vodilni globalni vodja inovativnosti pri Cacao Barry®)
Testo za makron
Sestavine:
- 1000 g TPT (50% sladkor v prahu, 50% mandljeva moka Eurovanille)
- 170 g beljaki
- 500 g sladkor
- 180 g voda
- 170 g stepeni beljaki
- 15 g barvilo v prahu rdeče
Priprava:
- TPT zmešamo z beljaki, nikakor ne stepamo.
- V posodi zavremo sladkor in vodo in segrejemo na 117°C in prelijemo preko stepenih beljakov in naredimo italijansko meringo.
- Z dresirno vrečko oblikujemo makrone, jih pustimo sta to 10-15 minut, da se posušijo in jih pečemo pri 160°C.
Ganaš iz bele čokolade ZephyrTM in paradižnika
Sestavine:
- 250 g svež sok paradižnikov
- 10 g paradižnik v prahu Sosa
- 25 g dekstroza
- 400 g Cacao Barry ZephyrTM
- 6 kos lističi želatine Ewald Soilver
- 50 g sveže maslo
Priprava:
- Zmešamo paradižnikov sok, paradižnik v prahu in dekstrozo, segrejemo in ohladimo na 30°C.
- Zmes počasi prelijemo preko na 45°C stopljene bele čokoladne kuverture Cacao Barry ZephyrTM.
- Dodamo stopljeno želatino in emulgiramo s svežim maslom. Odstavimo.
Ostalo
Sestavine:
- Q.S. microgreens
- Q.S. solne luskine Sosa
- Q.S. parmezan
- Q.S. pražene pinije
- Q.S.na soncu sušen paradižnik v olju
- zgoščen paradižnik Culinary Journey
Sestava:
- Z dresirno vrečko napolnimo makrone z ganašem in jih zapremo.
- Pred serviranjem jih dokončamo.
- Z dresirno vrečko damo po vrhu zgoščeno paradižnikovo paasto, košček parmezana, sušen paradižnik v kockah, prežene pinije in solne luskine.
- Okrasimo po želji.