9/9

Makron iz bele čokolade ZephyrTM in kumarice

17/01/2019

Sprejmi izziv druženja zelenjave in čokolade

"Pri snovanju makrona s kumarico, sem povezal bogato mlečno noto Zephyr bele čokoladne kuverture s kislo noto skute in tako dobil povsem svežo izkušnjo. V ganašu lahko najdete kocke kumaric, ki predstavljajo teksturo te zelenjave"

Avtor: Ramon Morató (Vodilni globalni vodja inovativnosti pri Cacao Barry®)

Testo za makron

Sestavine:

  • 1000 g TPT (50% sladkor v prahu, 50% mandljeva moka Eurovanille)
  • 170 g beljaki
  • 500 g sladkor
  • 180 g voda
  • 170 g stepeni beljaki
  • 15 g barvilo v prahu zeleno

Priprava:

  • TPT zmešamo z beljaki, nikakor ne stepamo.
  • V posodi zavremo sladkor in vodo in segrejemo na 117°C in prelijemo preko stepenih beljakov in naredimo italijansko meringo.
  • Z dresirno vrečko oblikujemo makrone, jih pustimo sta to 10-15 minut, da se posušijo in jih pečemo pri 160°C.

Ganaš iz bele čokolade ZephyrTM in kumarice

Sestavine:

  • 250 g svež sok kumaric
  • 30 g mleko v prahu
  • 25 g dekstroza
  • 400 g Cacao Barry ZephyrTM
  • 6 kos lističi želatine
  • 50 g sveže maslo

Priprava:

  • Zmešamo sok kumaric, mleka v prahu in dekstroze ter segrejemo na 30°C.
  • Zmes počasi prelijemo preko na 45°C stopljene bele čokoladne kuverture Cacao Barry ZephyrTM.
  • Dodamo stopljeno želatino in emulgiramo s svežim maslom. Odstavimo.

Ostalo

Sestavine:

  • Q.S. microgreens
  • Q.S. solne luskine Sosa
  • Q.S. kocke pol-kandirane kumarice
  • Q.S. skuta
  • Q.S. bučkina semena

Sestava:

  • Z dresirno vrečko napolnimo makrone z ganašem, dodamo pol-kandirane kumarice in jih zapremo.
  • Pred serviranjem jih dokončamo.
  • Z dresirno vrečko damo po vrhu orešček kremne skute.
  • Dodamo košček pol-kandirane kumarice in bučkino seme.
  • Okrasimo po želji.

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah