17/01/2019
Sprejmi izziv druženja zelenjave in čokolade
"Pri snovanju makrona s kumarico, sem povezal bogato mlečno noto Zephyr bele čokoladne kuverture s kislo noto skute in tako dobil povsem svežo izkušnjo. V ganašu lahko najdete kocke kumaric, ki predstavljajo teksturo te zelenjave"
Avtor: Ramon Morató (Vodilni globalni vodja inovativnosti pri Cacao Barry®)
Testo za makron
Sestavine:
- 1000 g TPT (50% sladkor v prahu, 50% mandljeva moka Eurovanille)
- 170 g beljaki
- 500 g sladkor
- 180 g voda
- 170 g stepeni beljaki
- 15 g barvilo v prahu zeleno
Priprava:
- TPT zmešamo z beljaki, nikakor ne stepamo.
- V posodi zavremo sladkor in vodo in segrejemo na 117°C in prelijemo preko stepenih beljakov in naredimo italijansko meringo.
- Z dresirno vrečko oblikujemo makrone, jih pustimo sta to 10-15 minut, da se posušijo in jih pečemo pri 160°C.
Ganaš iz bele čokolade ZephyrTM in kumarice
Sestavine:
- 250 g svež sok kumaric
- 30 g mleko v prahu
- 25 g dekstroza
- 400 g Cacao Barry ZephyrTM
- 6 kos lističi želatine
- 50 g sveže maslo
Priprava:
- Zmešamo sok kumaric, mleka v prahu in dekstroze ter segrejemo na 30°C.
- Zmes počasi prelijemo preko na 45°C stopljene bele čokoladne kuverture Cacao Barry ZephyrTM.
- Dodamo stopljeno želatino in emulgiramo s svežim maslom. Odstavimo.
Ostalo
Sestavine:
- Q.S. microgreens
- Q.S. solne luskine Sosa
- Q.S. kocke pol-kandirane kumarice
- Q.S. skuta
- Q.S. bučkina semena
Sestava:
- Z dresirno vrečko napolnimo makrone z ganašem, dodamo pol-kandirane kumarice in jih zapremo.
- Pred serviranjem jih dokončamo.
- Z dresirno vrečko damo po vrhu orešček kremne skute.
- Dodamo košček pol-kandirane kumarice in bučkino seme.
- Okrasimo po želji.