9/9

Lešnikov biskvit iz mikrovalovke

14/01/2019

Recept Cacao Barry ambasador Marc Pauquet

Biskvit iz mikrovalovke je pripravljen zelo hitro in zato zelo primeren za pripravo različnih sladkih ali slanih krožnikov. Sestavine lahko pripravimo v naprej, ga toplega postrežemo neposredno po pripravi v mikrovalovki ali zamrznemo in uporabimo kasneje.

Prvo so ga pripravili pri Sosi z uporabo liofilizirane zelenjave v prahu za kot dodatek slanim krožnikom. Slan biskvit iz korenja, rdeče pese, zelene, paradižnika. Hitra priprava in rahla penasta tekstura sta seveda pripomogla, da biskvit iz mikrovalovke uporablja v svojih receptih večino vrhunskih chefov.

Namen današnjega recepta je, da se spoznate s to vrsto dodatka vašim kreacijam in sicer bomo pripravili lešnikovo tartino z japonskim citrusom Yuzu in okrašeno z biskvitom iz mikrovalovke in 22 karatnim zlatom, kar daje dodaten čar ekskluzivnosti. Recept prihodnjič, danes biskvit iz mikrovalovke. Recept je pripravil mojster Marc Pauquet na našem zadnjem seminarju v Horeca centru.

Sestavine:

  • 220 g Cacao Barry PRALINE lešnik 50%
  • 180 g Pasterizirani beljaki
  • 30 g Mehka moka
  • 2 g Aromatična sol

Priprava:

  • V multipraktiku zmešamo vse sestavine.
  • Zlijemo v sifon iSI 0,5 litra s 3 kartušami in močno premešamo.
  • Napolnimo v majhne plastične ali papirnate kozarce s 3 luknjami na dnu. (kozarce moramo uničiti, da vzamemo biskvit ven)
  • Pečemo v mikrovalovki pri 900 W približno 40 sekund

SUPER POPUSTI

  • Velika izbira artiklov po znižanih cenah